Drugi pik na ovogodišnjem NBA draftu propušta celu ruki sezonu 1EPA-EFE/JASON SZENES

Nadali su se u Oklahoma Sitiju ovoga leta da su izborom Četa Holmgrena sa Gonzage dobili unapređenu verziju Kevina Duranta u godinama koje dolaze, međutim moraće svi u Tanderima da se strpe i sačekaju minumum godinu dana za debi 20-godišnjeg momka iz Minesote. Holmgren je na revijalnom meču u Sijetlu doživeo težu povredu stopala koja će ga od profesionalnih obaveza u dresu Tandera odvojiti najmanje narednih dvanaest meseci.

Drugi pik sa ovogodišnjeg drafta, Holmgren je povredio ligament koji povezuje kosti sredine i prednjeg dela stopala desne noge na jednoj od revijalnih utakmica u Sijetlu.

Kasnijom dijagnozom ustanovljeno je da je povreda takve prirode koja iziskuje dugotrajno mirovanje i rehabilitaciju.

Holmgren se tako pridružio današnjim vedetama koje su, takođe, zbog teških povreda propuštale ruki sezonu. Blejk Grifin, prvi pik Klipersa 2009. godine, Džoel Embid, treći pik Filaldefije 2014 i Ben Simons, prvi pik Siksersa 2016 najpoznatiji su igrači koji su imali kasniji debi u NBA ligi, prolongiran za godinu dana.

Inače, u Tanderima su se nadali da bi tokom sezone mogli da uigraju petorku u kojoj bi tandem činili Aleksej Pokuševski i Holmgren, maltene vršnjaci, koji konstitucijom i načinom igre veoma liče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari