Drugi put u istoriji Serije A isključena oba golmana, a samo je Žiru kao igrač stao između stativa (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbaleri Milana su se izdvojili na čelu tabele Serije A s dva boda više od gradskog rivala Intera, svog prvog pratioca, pošto su u osmom kolu kao gosti savladali Đenovu s 1:0 pogotkom Amerikanca Kristijana Pulišića u 87. minutu.

Vrhunac drame je viđen tek u nadoknadi vremena jer su isključena oba golmana.

Van igre prvo je morao gostujući čuvar mreže Francuz Majk Menjan, koji je van svog šesnaesterca u karate stilu kolenom u letu pokosio protivničkog igrača. Dobio je direktan crveni karton. Na gol je umesto njega stao golgeter Olivije Žiru, njegov zemljak, jer je Milan iskoristio sve izmene. Posao je obavio požrtvovano.

 

 

Četiri minuta kasnije drugi žuti karton je dodeljen Špancu Đozepu Martinezu, koji je na korner krenuo na sve ili ništa kao ispomoć u kazneni prostor Milana, a onda je prekršajem zaustavio protivnapad rosonera. U poslednjih nekoliko desetina sekundi branila je njegova rezerva Nikola Leali.

Luka Jović je odigrao skoro ceo meč za Milan.

Još samo jednom se desilo da na utakmici Serije A budu isključena oba golmana. U duelu Intera i Torina na „Meaci“ u martu 1992 (0:0) prvo je crveni karton, u 39. minutu, dobio čuvar mreže gostiju Luka Markeđani. Jedan igrač je povučen s terena, a na gol je stao rezervni golman Rafaele di Fusko.

U 70. minutu je pocrveneo i Benijamino Abate. Priliku je dobila njegova zamena Davide Čekoti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari