Duljaj posle novog poraza na klupi Partizana: Ne može da se oprosti da izađeš sa terena čistog dresa 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je porazom od Čukaričkog (1:0) u velikoj meri ugrozio svoje ambicije u vezi sa mestom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Iako je bio svestan situacije, Igor Duljaj verovanto nije očekivao da će imati toliko problema po preuzimanju mesta šefa struke na klupi Partizana.

I mada je o trenerskom poslu učio u Šahtjoru iz Donjecka, potom u Teleoptiku, i čini se spreman dočekao šansu u na čelu šefa struke, rezultati, pak, predstavljaju i ilustraciju njegove nezrelosti da vodi crno-bele.

Partizan je i na Banovom brdu, u jednoj od najvažnijih mečeva u sezoni, izgledao raštimovano, nepovezano, bez jasnog automatizma i konekcije između linija.

Čini se da je lako kapitulirao i da nije imao svežine, snage i odlučnosti kako da dođe do preokreta.

Od vođstva Čukaričkog, imao je samo jednu izgledniju šansu, kada je Rikardo pokušao udarcem glavom da matira golmana Popovića.

– Čudno je i veoma interesantno da igrači na treningu deluju odlično. Verovatno je tako jer nemaju pritisak i strah od greške. Ovde se, međutim, pojavio neki strah, ne znam zašto. Mnogo puta sam rekao da je dres Partizana težak, ali da mnogo toga može da donese i da tako treba da se gleda. Pritisak jeste ogroman, ali dišemo, što znači da smo živi. Znam da ima mnogo ljudi koji vole i poštuju Partizan, a kojima se ovo uopšte ne sviđa, moramo da pokažemo karakter čak i kada ne ide – naveo je Duljaj posle meča.

Janso je i njemu da je dobar deo krivice u njegovim instrukcijama, taktičkim stvarima i kadrovskim rešenjima.

– Isti ovi igrači su pobedili Keln i možda krivicu možemo da tražimo i u meni. Dobijali su neke utakmice u Evropi, te ću morati sebi da postavim pitanje zašto sada beleže ovakve rezultate. Igrači poseduju kvalitet i kada je u pitanju igrački kadar potrebno je da se obave razgovori unutar kluba. Imam samo njih i oni imaju samo mene i nezahvalno je pričati na temu raspoloživih snaga. Veoma je teško, ali ne postoji drugi način osim da se boriš. Neophodno je boriti se za sebe i klub, dati maksimum. Priča u tom smislu može da pomogne, ali i ne mora. Svaki igrač je različiti karakter. Potrudiću se da dam šta je do mene. Ne mogu da kažem da ja dajem sve od sebe, a igrači ne. Nije im lako, ali to je njihov posao. Dužnost im je da svaki trening i utakmicu budu maksimalno angažovani, čak i kad ih ne ide. Navijači Partizana mogu sve da oproste, čak i grešku ili loš dan, ali ne i da izađeš sa terena čistih dresa i šortsa – ilustrativan je bio mladi stručnjak.

– Konastantno im govorim da sve što se dešava van terena moraju da ostave tu. Čim izađu na teren problemi moraju da nestanu i postoje samo protivnik i mi. Ništa drugo ne treba da ih interesuje. Nije lako, ali ko je i rekao da je lako? Svaka utakmica je finale. Na četvrtom smo mestu, otpisani od mnogih koji nas vole, ali i onih koji nas ne poštuju. Nema nam druge osim da se borimo na svoj način.

Šef struke Partizana veruje d aće već u nedelju, na isotm mestu, njegova ekipa odigrati bolji meč na startu plej-ofa.

– U nedelju je druga utakmica. Fejsa je odigrao 90 minuta, ubacio sam Pavlovića, a Natha sam spustio zbog kontrole lopte koju poseduje, da gura lopte ka napadu. Iz tog razloga nisam ubacio Belića, što ne znači da neće igrati narednu utakmicu. Imamo problem, na klupi je sedeo Andrade koji je povređen. On se juče povredio, a nismo mogli da menjamo protokol. Videćemo sutra kakva je situacija, pogledaćemo utakmicu, napraviti analizu i hladne glave videti šta dalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari