Dušan Tadić "polio hladnom vodom" Novosađane: Povratak u Vojvodinu nije realan 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Kapiten reprezentacije Srbije ne želi da ljude dovodi u zabludu.

Ponešeni euforijom dolaska Milana Mandarića, uglednog srpskog biznismena, na mesto potpredsednika FK Vojvodina, čelni ljudi crveno-belih u utorak su, na sednici Skupštine kluba, otkrili ideju da u smiraj karijere Dušan Tadić ponovo zaigra za novosadskog velikana.

Delovalo je u pravi mah kao veoma zanimljiv plan, uprkos tome što je kapiten reprezentaicje Srbije u 36. godini života, možda čak i ostvariv – ukoliko bi Tadić bio spreman da napravi finansijsku žrtvu – međutim, danas je u razgovoru za Mozzart sport, fudbaler Fenerbahčea poručio da takva mogućnost jednostavno nije izvodljiva.

Tadić je ponikao u Vojvodini, zatim je nastupao za manje holandske klubove Groningen i Tvente, kao i engleski Sautempton, dok je najlepše fudbalske dane proveo u Ajaksu iz kojeg je prošlog leta stigao u Fenerbahče.

Samo za potpis ugovora Tadić je tada dobio čak sedam miliona evra i godišnju platu sličnog iznosa na duži vremenski period.

S tim u vezi, mogućnost povratka u Vojvodinu više deluje kao populistička i neka predizborna floskula nego li iole realna opcija.

– Znate kako, Vojvodina je klub u kojem sam ponikao i pratično shvatio šta znači biti fudbalski profesionalac. Moja velika ljubav. Ipak, kako ne bih doveo nekog u zabludu, u ovom trenutku apsolutno nije objektivno i realno da se razgovara o mom povratku.

Tadić je nedavno, na prijateljskom meču sa Kiprom, postao rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije. Uprkos godinama i činjenici da više nije tako eksplozivan i neko ko može da pokriva veći deo manevarskog prostora, za njegovo fudbalsko znanje postoje interesovanja klubova sa Starog kontinenta.

– Imam ugovor sa Fenerbahčeom, postoji intersovanje mnogih klubova iz najjačih evropskih liga. Počastvovan sam i polaskan zbog svega što je predsednik Vojvodine gospodin Zbiljić izjavio i hvala mu na tome, ali moraće da prodje sigurno još nekoliko godina da bi takva mogućnost bila realna i uzeta u razmatranje.

Dušan Tadić je u prvom mandatu odigrao u dresu Vojvodine 97 mečeva na kojima je postigao 27 golova.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari