Dušan Tadić: Svako je dobio ulogu koja mu najviše odgovara 1Foto: Sđan Stevanovic/Starsport

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušam Tadić rekao je u najavi sutrašnje (18.00) utakmice protiv Danske da se radi o ekipi koja je u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo prikazala sjajne partije.

„Igrali su fenomenalno u kvalifikacijama i u furioznom stilu izborili plasman na Svetsko prvenstvo. To dovoljno govori o njihovoj ekipi. Imao sam sreću da igram zajedno sa Hejbergom, Kristensenom i Dolbergom, svi su oni odlični fudbaleri“, rekao je Tadić.

On se, takođe, osvrnuo i na činjnicu da će Kristijan Eriksen biti u startnoj postavi sutrašnjeg rivala.

Mnogo mi je drago što se Eriksen vratio fudbalu i što će u utorak istrčati na teren. Biće to prava provera i za jedne i za druge uoči izazova koji nas očekuju krajem godine u Kataru“, izjavio je Tadić.

Kapiten Ajaksa je danskim novinarima objasnio u čemu je „tajna“ uspeha srpske reprezentacije od kad je Dragan Stojković preuzeo selektorsku funkciju.

„Imamo sjajnu generaciju fudbalera. Funkcionišemo fenomenalno, što je velika zasluga mistera Stojkovića. On nas je okupio, videla se odmah sloga i zajedništvo, svako je dobio ulogu koja mu pripada i u kojoj može najviše da pruži. Treba samo da nastavimo onako kako smo radili u kvalifikacijama i neće biti problema”, izjavio je Tadić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari