Duško Ivanović: U poslednjih šest minuta smo stali da trčimo 1Foto: Starsport

Mogli su košarkaši Crvene zvezde, na gotovo identičan način, da ugroze trijumf u Čačaku, po receptu po kojem su gubili mečeve u Zagrebu, Minhenu, Atini, u Beogradskoj arni.

Na sedam minuta do kraja meča sa Borcem, crveno-beli su imali plus 17 poena (54:71). Delovalo je da su naučili prethodne lekcije sa gostovanja, međutim, odmah po izlasku Fakunda Kampaca Čačni su napravili seriju 10:1 i vratili neizvesnost.

Duško Ivanović je momentalno morao da vrati Argentinca, koji je do kraja utakmice, od poslednj 13, ubacio čak devet poena za svoju ekipu.

Crnogorski sturčnjak sigurno nije planirao da Kamapca u igri drži čak 30 minuta, međutim, način na koji se meč odvijao samo je bio potvrda koliko Zvezda zavisi od učinka argentinskog plejmejkera koji je jedini u stanju da improvizacijama dolazi do kontinuirane realizacije.

Ivanović ni u Čačku nije bio detaljan u opisu viđenog, nije se podrobnije bavio razlozima neshvatljivog pada u drugom poluvremenu, što je anomalija u igri crveno-belih, naročito na gostovanjima, faktički od početka 2023.

– Bila je dobra utakmica, Borac je pokazao izuzetan kvalitet i voleo bih da ostane u ligi. Protiv nas je pokazao da to zaslužuje. Tri četvrtine smo igrali dobro, ali smo poslednjih šest minuta smo stali da trčimo, da zaustavljamo tranziciju Borca i zakomplikovali utakmicu, ali na kraju – zaslužena pobeda – kratak je bio Ivanović u svom izlaganju, ne bavići se detaljima i konkretnim razlozima ogormnog pada u igri na oba kraja terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari