Trener Borca posle poraza od Crvene zvezde: Nadam se da će istina izaći na videlo 1foto:ABA liga

Teško je razumeti činjenicu da su košarkaši Borca iz Čačka pred ispadanjem iz ABA lige, pogotovo posle partije koju su pružili protiv Crvene zvezde, uprkos porazu 82:87.

Na kolo pre kraja regularnog dela, Borac je na deobi najlošijeg skora, zajedno sa MZT Skopljem (6-19).

Čačani su gotovo u bezizlaznoj situaciji, što se negde kosi sa kvalitetom tima i načinom igre koju su prikazali večeras protiv Crvene zvezde.

– Čestitke Zvezdi na pobedi, ali i mojim momcima koji su 40 minuta izgarali i ostavili srce na parketu. Uspeli smo da nadskočimo jedan evroligaški tim (31:29), imali više poena u kontranapadima (15:9), praktično smo imali kontrolu bitnih segmenata igre koju nismo imali u ranijim utakmica protiv Zvezde. Uspeli smo da se nosimo, ali duža klupa, rotacija i kvalitet su došli do izražaja. Čestitke publici u Čačku koja je pokazala takvu širinu, da je najbolja na ovim prostorima. Pozdravila je aplauzima oba tima, tako navijala za svoj tim, bez vređanja, nije se zvižduk čuo. Time sam ponosan, na moje Čačane – opravdano je Dejan Mijatović, trener Borca, ponosan na način na koji su se navijači ponašali tokom svih 40 minuta.

Nemanja Todorović i saigrači imaće pretežak zadatak u poslednjem kolu. Pobeda nad ekipom Budućnosti biće im neophodna i to u Podgorici.

– Okrećemo se utakmici u Podgorici. Ne znam šta bih rekao povodom dešavanja u poslednja 3-4 kola, ali se nadam da će istina izaći na videlo kada sve bude prošlo. Čestitam još jednom mojim momcima, jer im je zbog svega što se dešava i psihološki bilo teško da odigraju ovu utakmicu – podvukao je Mijatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari