Dva gola Kostića za pobedu Ajntrahta u Barseloni, Vest Hem bolji od Liona 1Foto: Beta/AP/Joan Monfort

Fudbaleri Ajntrahta plasirali su se u polufinale Lige Evropa pošto su večeras u gostima pobedili Barselonu sa 3:2, u revanš meču četvrtfinala tog takmičenja.

Posle 1:1 u prvoj utakmici, pobedu Ajntrahtu na Kamp Nou doneli su dvostruki strelac Filip Kostić i Rafael Bore. Srpski reprezentativac je mrežu Barselone pogadjao u četvrtom minutu sa penala i u 67. minutu, dok je Bore bio precizan u 36. minutu.

Strelci za Barselonu bili su Serhio Buskets u 91. i Memfis Depaj u 101. minutu iz jedanaesterca.

U meču u kojem je Barselona imala veći posed lopte, a Ajntraht više udaraca ka golu protivnika, tim iz Frankfurta je poveo već u četvrtom minutu nakon što je Erik Garsija skrivio penal, a siguran sa „bele“ tačke bio Kostić.

Kostić je bio akter i kod drugog gola, pošto je u 36. minutu proigrao Borea, da bi pogotkom u 67. minutu povisio na 3:0.

Barselona je tek u finišu meča unela „dramu“ u meč. Prvo je domaćem timu poništen gol zbog ofsajda, potom je Buskets lepim golom sa distance u 91. minutu smanjio na 3:1, da bi u 101. minutu siguran sa penala bio Depaj za konačnih 3:2.

Ajntraht će u polufinalu igrati protiv Vest Hema koji je, posle 1:1 u Londonu, večeras u gostima pobedio Lion takodje sa 3:0.

Vest Hem je poveo u 38. minutu golom Krejga Dosona koji je mrežu Liona pogodio glavom posle kornera, šest minuta kasnije na 2:0 je povisio Deklan Rajs udarcem sa ivice kaznenog prostora, dok je konačan rezultat postavio Džarod Boven u 48. minutu.

Utakmice polufinala na programu su 28. aprila i 5. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari