Dva mala gradska derbija 1Foto:STARSPORT

Posle dvonedeljne pauze zbog termina za reprezentaciju, nastavlja se Super liga Srbije, a vikend će obeležiti pre svega dva mala gradska derbija: Crvena zvezda će ugostiti Čukarički, a Partizan će u goste Voždovcu koji će po prvi put odigrati utakmicu protiv nekog od „večitih“ na svom stadionu.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da Čukarički ne zaslužuje pretposlednje mesto na tabeli Super lige Srbije.

„Očekujem tešku utakmicu. Čukarički je u teškoj situaciji koju po svom kvalitetu i organizaciji kluba ne zaslužuje. Promenili su trenera, biće nešto novije, a imali su i vremena da se spreme tokom pauze. Nadam se da ćemo pobediti jer smo kvalitetniji, ali kvalitet moramo da dokažemo na terenu“, rekao je Božović.

Božović je dodao da Mihailo Ristić neće igrati protiv Čukaričkog pošto se povređen vratio iz mlade reprezentacije, kao i da je povređen još jedan igrač ali da ne može da kaže o kome se radi.

Novi trener Čukaričkog Gordan Petrić ne smatra da utakmica sa Zvezdom dolazi u nezgodnom trenutku za njegovu ekipu.

„To će biti novi test i dobra utakmica za naše igrače. Ne treba da se opterećuju, Zvezda je apsolutni favorit, a mi ćemo pokušati da sprovedemo neke naše ideje. Momci treba da igraju rasterećeno i da pokažu ono što generalno znaju“, rekao je Petrić.

Trener Partizana Marko Nikolić nema problema sa zdravstvenim stanjem prvotimaca, ali naglašava da crno-bele posle pauze očekuje neprijatno gostovanje.

„Mi smo prvi tim koji ide na krov, sami uslovi na stadionu stvaraju specifičan ambijent. Drugi razlog je način na koji igra Voždovac s tri igrača u zadnjoj liniji i treći razlog je da je ovo šesti ili sedmi trener koji je jako motivisan protiv Partizana. Partizan mora da nađe načina da ovu utakmicu prebrodi, da je odigra što je moguće bolje“, rekao je Nikolić.

Raspored 12. kola

Petak:

Napredak – Rad (17.00)

Subota:

Borac – Spartak (17.00)

Metalac – Javor (17.00)

Radnik – Novi Pazar (17.00)

Radnički Niš – Bačka (17.00)

Voždovac – Partizan (17.00)

Nedelja:

Crvena zvezda – Čukarički (15.00)

Mladost – Vojvodina (17.00)

Tabela: Crvena zvezda 28, Vojvodina 26, Partizan 22, Radnički 20, Napredak 19, Mladost 18, Spartak 16, Rad 15, Metalac 14, Voždovac 14, Novi Pazar 11, Bačka 10, Radnik 9, Javor 9, Čukarički 7, Borac 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari