Dvanaest trenera za jednu deceniju: Čovićeva "vrteška" u Crvenoj zvezdi 1EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Dolazak Duška Ivanovića produžio bi dugačku listu stratega košarkaša sa Malog Kalemegdana.

Staro nepisano pravilo kaže da su treneri uvek prvi na udaru kada ekipi idi loše, čak i ako se ostvaruju projektovani rezultati, ako neke druge stvari ne štimaju, a uprava KK Crvena zvezda to samo potvrđuje.

Nebojša Čović je predsedničke komande na Malom Kalemegdanu preuzeo 2011. godine, da bi u poslednjoj deceniji smenio čak 10 šefova struke ili im nije ponudio produženje ugovora ili su ovi sami rekli „dosta“.

A na pomolu je promocija 12. stratega, jer je poraz od Fenerbahčea u Evroligi, ovog četvrtka, samo ubrzao već viđeno otpuštanje Vladimira Jovanovića. I, po saznanjima Sportkluba, dovođenje Duška Ivanovića.

Samo četiri meseca posle imenovanja mladog stručnjaka za ideologa igre crveno-belih, odnosno nepunih pet meseci nakon razlaza sa Dejanom Radonjićem, s kojim su osvojena tri trofeja u prethodnoj sezoni.

Bio je to drugi mandat crnogorskog stručnjaka u Crvenoj zvezdi, jer ju je vodio i od sezone 2012/2013. do takmičarske 2016/2017, pa se u klupskoj istoriji vodi kao čovek sa najdužom karijerom uz aut liniju.

Ukoliko njegov stariji zemljak 13. novembra zaista odradi prvi trening sa Vildozom, Raduljicom, Bentlijem, Topićem… to će biti nova epizoda ustaljene prakse ispostavljanja ceha trenerima za sve i svačije greške.

Pomenuta „vrteška“ u navedenom periodu zavrtela se sa Svetislavom Pešićem, sadašnjim selektorom reprezentacije Srbije i jednim od naših najvećih i najuspešnijih košarkaških stručnjaka.

Nakon njega, crveno.bele su kraće ili duže vodili: Milivoje Lazić, Vlada Vukoičić, Dušan Alimpijević, Milenko Topić, Milan Tomić, Andrija Gavrilović, Dragan Šakota i Saša Obradovič. Uz već pomenute Radonjića i za „odstrel“ spremljenog Vladimira Jovanovića.

Sada je na pragu aktulenog šampiona Srbije, osvajača prethodnih izdanja regionalne ABA lige i domaćeg Kupa Radivoja Koraća 65-godišnjak sa trenerskom karijerom pravljenom u Španiji, Rusiji, Grčkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Hrvatskoj, Italiji, Crnoj Gori, Nemačkoj… Poslednjih godinu bez angažmana, tačnije od kada je završio saradnju sa Baskonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari