Dve bronzane medalje Srbiji u sambou 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Dmitri Gerasimenko u kategoriji do 90 kilograma i Vladimir Gajić u kategoriji preko 100 kilograma osvojili su bronzane medalje u sambou u okviru Evropskih igara u Minsku.

Predstavnica u ženskoj konkurenciji Ivana Jandrić u kategoriji do 68 kilograma poražena je u izjedančenoj borbi od domaće takmičarke Volhe Namazave.

Vladimir Gajić se u četvrtfinalu susreo sa sedmostrukim svetskim prvakom Rusom Osipenko Artemom i bio bolji od njega rezultatom 5 – 1. Poražen je u polufinalu od Gruzijca Berdzenišvilija Beka, a do bronze je stigao sigurnom pobedom nad Špancem Fernandezom Rodrigezom sa 5:0.

“U prvom meču danas borio sam se predstavnikom Rusije, momkom koji je sedmostruki prvak sveta. Pripremao sam se za ovo, dao sam sve od sebe i pobedio sam ga na najbolji mogući način. Drugi protivnik danas mi je bio momak iz Gruzije koji je moj najveći rival. Više puta smo se susretali, ali još uvek nisam našao rešenje za njega. U svakom slučaju pobeda protiv Rusa mi je dala.”

Dve bronzane medalje Srbiji u sambou 2
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Dmitri Gerasimenko savladao je u prvom meču Francuza Jourdan Valentina, u polufinalu je poražen od domaćeg takmičara Kazusionak Andreia, da bi u meču za bronzanu medalju bio ubedljiviji od ukrajinskog sambiste Stetsenko Dmitra.

“Mislio sam da će biti i teži meč, ali pošto sam ga na samom startu bacio i osvojio 4 boda, imao sam prednost i bio sam u boljoj poziciji i uspeo sam da sačuvam tu prednost do kraja. Za Srbiju sam osvojio bronzanu medalju na Evropskom i Svetskom prvenstvu, ali iako ovo nisu “velike Olimpijske igre” ipak je ovo prva medalja sa olimpijskim krugovima”, rekao je Dmitri Gerasimenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari