Džikić nagrađen za dobre rezultate i trofej: Novi ugovor sa Hapoelom 1Foto: ABA liga

Harizmatični srpski košarkaški stručnjak, vrlo specifičnog karaktera i načina razmišljanja, Aleksandar Džikić, nagrađen je za dobre ovosezonske rezultate na klupi Hapoela.

Nekadašnji trener Partizana, Budućnosti, slovenačkih velikana, sa iskustvom rada i u NBA ligi, prošlog leta je stigao u Hapoel iz Jerusalima.

Pristao je popularni Džile da preuzme ekipu skromnih kvaliteta, bez nekog obećavajućeg budžeta, ali i karakternom smislu, snažne igrače spremne da zamišljeno od strane struke sprovedu u delo.

Iako je prvobitno saradnja bila oročena na samo jednu sezonu to srpskog sturčnjaka nije omelo u radu niti dekoncentrisalo, a kamoli opteretilo.

Vrhunac uigranosti i trenerskog rukopisa višen je nedavno u Kupu Izraela. Iako je bio daleko od mesta na samom podijumu, Hapoel je, na opšte iznenađenje, došao do trofeja, matiravši u finalu Makabi iz Tel Aviva.

Shodno jedinstvenom podvigu, upravi nije trebala bolja potvrda odluke da sa Džikićem produže saradnju do leta 2024. uz opciju zajedničkog rada još na godinu dana.

– Klub je ponudio da produžimo saradnju na još jednu godinu i pristao sam. To neće promeniti način na koji radimo – poručio je Džikić.

Osim osvajanja Kupa Izraela, Hapoel sasvim korektno gura i na ostalim sportskim poljima.

Ostvario je plasman u Top 16 fazu FIBA Lige šampiona, gde posle tri meča ima učinak 2-1. U izraelskoj Super ligi je Hapoel trenutno četvrti iza Makabija, Hapoel Tel Aviva i Hapoel Holona sa učinkom 10-6, ali uz manje odigranih utakmica od konkurencije.

– Verujemo svim srcem u Džikića, posebno u njegov način rada. Mirnoća kojm zrači, visok nivo profesionalizma i veština da postane voljen i poštovan među igračima i navijačima – to su elementi koji vezu as Aleksandrom čine pobedničkom. Tek smo na početku puta – poručio je Ejal Čomski, vlasnik kluba iz Jerusalima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari