Dzjubin bivši agent: Navikao je da bude lider, za manje para igrao bi u Zvezdi 1EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Činjenica da je Crvena zvezda kontaktirala Artjoma Dzjubu zaintrigirala je, ne samo srpsku javnost, već i ljubitelje i protagoniste fudbala u Rusiji. Silan broj komentara slio se medijskim kanalima u poslednja 24 časa, što pozitivnih, što kritički nastrojenih prema centarforu i najboljem strelcu Zenita. Jedan od onih koji bi razumeli eventualan potez Dzjube i dolazak u Zvezdu jeste i Aleksej Safanov, bivši menadžer korpulentnog, 34-godišnjeg centarfora.

On zna Dzjubin mentalitet i na selidbu u Zvezdu gleda kao relanu mogućnost.U razgovoru za ruski Sport Ekspres, Safanov je poručio da bi Dzjuba trebalo da bude pažljiv prilikom donošenja odluke.

„U ovakvim situacijama, uvek treba pažljivo odvagati šta je plus a šta minus. Plus je to što bi mogao da igra u Evropi. Mana je što bi morao da smanji platu. Ne bavim se brojanjem tuđeg novca, ali čim je Zvezdin generalni direktor izašao u javnost sa onakvim izjavama, očigledno je da oni tamo ozbiljno računaju na Dzjubu i da ga vide kao lidera“, razmišljanja je Safanov.

Ostanak u Zenitu malo je verovatan, prema mišljenju nekadašnjeg agenta Artjoma Dzjube.

„Vidite i sami da Sergej Semak u poslednje vreme više računa na druge napadačke opcije poput Sergejeva i Jurija Alberta. Dzjuba više nije njegov broj jedan. A Artjom je navikao da bude lider i prva opcija. Bilo je očigledno i da je na proslavi titule izgledao nekako odsutno“, naveo je ruski agent, osvrnuvši se potom na objektivnost Dzjubinog prelaska u Crvenu zvezdu.

„Mislim da je zaradio više nego pristojan novac tokom karijere. I zašto onda da ne ode u Srbiju i proba nešto zanimljivo? Možda mu se svidi tamo, možda kupi kuću, možda se navikne da živi tamo… Novi izazovi su uvek interesantni. Ko zna kako će to na kraju da ispadne… Možda se odluči da kupi klub u Srbiji ili da tamo počne trenersku karijeru. Ne treba ništa da otpisujemo“, naveo je Safanov, ne obazirući se na činjenicu da Dzjuba nije u dobrim odnosima sa navijačima moskovskog Spartaka koji su, pak, u bratskim korelacijama sa pristalicama Crvene zvezde.

„Gluposti. Ako počne da daje golove i pravi razlilku, svi će da ga lepo prihvate. Kada je Dzjuba bio na vrhuncu u Zenitu i donosio rezultate, sve je bilo idealno. Posle Mundijala je počeo malo da luta, davao je neke neprimerene izjave i vukao neke pogrešne poteze… Ali generalno, suština je da je samo teren merilo.“

Ruski napadač slovi za ambiciozne fudbalere i sigurno neće pristati da sedi na klupi i prima platu.

„Dzjuba je ambiciozan momak. Sedenje na klupi i primanje plate nisu njegov stil. Donedavno je bio lider ekipe… Mogu da ga zamsilim da ode u Zvezdu za manje para. Nismo u kontaktu već nekoliko godina ali znam njegov mentalitet i psihologiju koji mu ne dozvoljavaju da sedi u „zlatnom kavezu“. On je finansijski obezbeđen čovek i može sebi da prisušti samanjenje plate zarad sportskog projekta“, poručio je Safanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari