Džordan o Brajantu: Bio mi je kao mlađi brat 1Majkl Džordan Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Brojni svetski sportisti oprostili su se od legende NBA lige Kobija Brajanta, koji je poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji.

Kobi Brajant i njegova ćerka Džijana bili među devet osoba koji su poginuli u padu helikoptera i ta vest pogodila je ceo sportski svet.

„Reči ne mogu da opišu bol koji osećam. Voleo sam Kobija – bio mi je kao mladji brat. Često smo razgovarali i nedostajaće mi ti razgovori. Bio je žestok takmičar, jedan od najvećih i kreativna sila. Kobi je takodje bio i neverovatan otac, koji je mnogo voleo svoju porodicu – i poebno ponosan na ćerkinu ljubav prema košarci“, bile su reči legendarnog Majkla Džordana.

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac je izjavio saučešće porodici.

„Kobi je mnogo voleo košarku i svoju porodicu. Dok razmišljam o njegovoj neverovatnoj zaostavštini prvo mi pada na pamet njegov takmičarski duh i to kako je inspirisao milione ljudi širom sveta. Kao otac, smrt Džijane je užasna. Moje srce ide Vanesi, njihovim ćerkama i svima koji su pogođeni“, napisao je Divac na svom Instagram profilu.

Od svog „košarkaškog oca“ oprostio se igrač Kingsa Bogdan Bogdanović, komesar NBA lige sveta Adam Silver poručio je da je Kobi bio jedan od najizuzetnijih igrača u istoriji te lige i da je svima pokazao šta je sve moguće kada se pomešaju talenat i želja za pobedom.

„Pogibijom Kobija Brajanta košarka je izgubila jednog od najvećih asova, a svet jednog od najvećih sportista svih vremena. Kobi je bio igrač koji je talenat svakodnevno nadgrađivao žestokim treningom i radom, protivnik koji na terenu nije štedeo sebe ni protivnike u želji da ekipi donese pobedu i trofeje“, naveo je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

„Petostruki prvak NBA, MVP lige i finalnih serija, olimpijski pobednik bio je uzor mnogim generacijama, brojni današnji vrhunski igrači su se zbog njega zaljubili u košarku. Nas koji smo imali čast da ga poznajemo i igramo protiv njega motivisao je da svaki duel odigramo najbolje što možemo. Večna ti slava Kobi“, dodao je Danilović.

Oglasio se i srpski teniser Novak Đoković.

„Moje srce istinski tuguje zbog vesti. Kobi je bio sjajan mentor i prijatelj. Nema dovoljno reči kojima bih izrazio saučešće porodici Brajant i svakoj porodici zbog ove tragedije“, napisao je Đoković.

„Neka Bog blagoslovi Džijanu i tebe. Hvala ti što su bio tu za mene i što si inspirisao ceo svet. Hvala ti što si nama sportistima pokazao kako da se takmičimo i poštujemo sport. Hvala na najvećoj zaostavštini koju si nam ostavio. Nikad neću zaboraviti tvoj osmeh koji je širio pozitivnu energiju gde god si se pojavljivao. Tvoja ćerka i ti bićete zauvek u našim srcima“, naveo je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari