Efesov trener trlja oči: To što rade Partizan i Zvezda nije se nikada dogodilo 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Tomislav Mijatović, desna ruka Ergina Atamana, analizirao poslovnu politiku večitih rivala iz srpske košarke.

„Partizan ima ozbiljan proračun, ali i Željka Obradovića na klupi, a sama ta činjenica govori dovoljno, bez da se dodatno obrazlaže. Usput, Partizan je trenutno toliko moćan da je u stanju dovesti Papapetrua, kapitena Panatinaikosa, u stanju je dovesti Dantea Eksuma, čoveka iz ozbiljne rotacije u Barseloni.

Imaju probrane domaće igrače i sve to govori o projektu koji je super ozbiljan. Zvezda, naš prvi protivnik u petak je u nešto drugačijoj situaciji, jer oni sada slažu novu priču nakon odlaska Dejana Radonjića u Panatinaikos. I dalje tu imaju provrene domaće igrače, ali ona se sada gradi, kreće u nešto novo, za razliku od Partizana koji se u ovoj sezoni nadogradio“, zatečeno je konstatovao hrvatski stručnjak u opširnom intervjuu za Jutarnji list.

Ne ulazeći u visinu budžeta evroligaša iz Beograda i načine popune istih, član stručnog štaba aktuelnog kontinentalnog šampiona primetio je tržišni iskorak od sedam milja crno-belih i crveno-belih.

„Znate, to što rade Partizan i Zvezda na evropskom tržištu je nešto što do sada nije zabeleženo na ovim prostorima. Tu su se stranci uzimali tako da se kockalo s nekim rukijem, a doveo jedan igrač za kog se zna, jedan koji bi bio negde blizu.

Sada su Partizan i Zvezda aktivni igrači na evropskom tržištu i bore se za igrače koje žele i najveći klubovi. To se dosad nije nikada dogodilo. I da, uvek je tu taj domaći teren, koji će biti velika snaga i jednih i drugih“, dodao je Tomislav Mijatović uoči večerašnjeg starta nove sezone Evrolige i Efesovog duela sa Crvenom zvezdom, 7. oktobra u Istanbulu (19.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari