Ekipe iz Italije najbolje na raftingu u Užicu 1Rafting u Užicu/Foto: N. Kovačević

 

Ekipe iz Italije ostvarile su najbolje rezultate na Državnom prvenstvu Srbije i Evropskom kupu u raftingu, koje je završeno u Užicu, na reci Đetinji.

Italijani su bili najbolji u slalomu, RX trkama i spustu i ukupni su pobednici takmičenja na kome je, osim njih, bilo dvadesetak posada iz Hrvatske, Bugarske, Slovenije i Crne Gore.

Boris Purjakov, predsednik Rafting saveza Srbije i prvi potpredsedik Svetske rafting federacije, kazao je da je zadovoljan takmičenjem i njegovom organizacijom, te da su se Grad i Sportski savez Užica pokazali kao dobri domaćini.

Kazao je da je, kanjonom reke Đetinje i organizacijom takmičenja, oduševljen i predsednik Svetske rafting federacije Danilo Bormaz, koji je bio gost Užica.

Ekipe iz Italije najbolje na raftingu u Užicu 2
Pobednička ekipa raftinga u Užicu/Foto: Privatna arhiva

„Posebno bih istakao pararaftere. Učestvovale su po dve pararafter ekipe iz Italije i Bugarske i jedan srpski tim. To su pravi sportisti, koji su pokazali da mogu da učestvuju na velikim takmičenjima“, ocenio je Purjakov.

Učesnici su se takmičili juče u slalomu i RX trkama u kanjonu Đetnje, a danas u spustu od brane na gradskoj plaži, centrom grada, do Ade, na trasi na kojoj se u reku izlivaju kanalizacione i druge otpadne vode.

„Morali smo da idemo rekom kroz centar grada do Ade, gde smo danas završili takmičenje u spustu, a gde se oseća kanalizacija i gde je veoma prljavo“, kazao je Purjakov, zahvalivši se užičkim vatrogascima koji su iz reke izvukli grane i drveće.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari