Ekspresno do potvrde polufinala 1Foto: Fonet/AP

Utisak da se pravi Novak Đoković vratio potvrđen je juče pošto je srpski teniser ekspresno i sa pola snage pobedio Davida Gofana (6:1, 6:2) potvrdivši tako polufinale završnog turnira u Londonu.

– Danas sam se osećao najbolje na terenu u odnosu na prethodne mečeve. Podigao sam nivo igre i to je dobar znak – rekao je Đoković nakon pobede posle koje je u svojoj grupi „Ivan Lendl“ zauzeo prvo mesto.

Novakov polufinalni protivnik biće poznat danas. I mada se očekuje da drugo mesto u rivalskoj grupi zauzmu Kei Nišikori ili Stan Vavrinka, moguće je da i Endi Marej završi kao drugoplasirani. Britanac može čak i da ispadne pod uslovom da ubedljivo izgubi od Vavrinke (0:2) a da Nišikori savlada Marina Čilića istim rezultatom.

Đoković je u tri meča u grupi izgubio samo jedan set, i to odmah na početku turnira od Dominika Tima u taj-brejku. Protiv narednog rivala Miloša Ranića opet je morao da se pomuči u taj-brejkovima, da bi mu u poslednjem meču sa Davidom Gofanom, rivalom za koga je saznao veče pre meča pošto se Monfis povukao zbog povrede, bilo dovoljno da odigra sa pola snage za ubedljivu pobedu nakon samo 65 minuta.

Turnir u O2 Areni doneće odgovor na pitanje ko će dočekati novu godinu kao prvi teniser sveta – Novak Đoković ili Endi Marej. Britanac je rekao da bi savršen kraj sezone bio njegov i Novakov susret u finalu.

– Mislim da bi za turnir ali i sve ljude koji su zainteresovani za tenis to bio savršen kraj godine. Za Novaka i mene sigurno, obojici je cilj da osvojimo turnir – kazao je prvi reket sveta.

Na drugoj strani, Novak Đoković je na pitanje da li je pod stresom zato što turnir u Londonu odlučuje o najboljem teniseru sveta, rekao da za njega „nema stresa“.

– Zašto bi  bilo stresa? Ovde smo došli da igramo i uživamo – zaključio je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari