Emotivno teški trenuci za Gudelja: Suze su same krenule, ne priželjkujem Crvenu zvezdu u Ligi šampiona 1 EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Nemanja Gudelj, osvajanjem Lige Evrope, dobio delimičnu satisfakciju za izuzetno teške trenutke koje proživljava na porodičnom planu.

Sevilja je i sinoć u Budimpešti potvrdila da ima neobičan odnos sa Ligom Evrope. Protiv Rome je, posle boljeg izvođenja penala (meč završen 1:1) došla do sedme titule u ovom renomiranom takmičenju, po čemu je ubedljivo najtrofejniji klub.

Nemanja Gudelj, baš kao i njegov imenjak Matić na protivničkoj strani, odigrao je izuzetan meč. Bio je, sigurno, jedan od boljih pojedinaca u dresu Sevilja, možda i najzaslužniji što se Ejbraham nije video svo vreme dok je bio na terenu.

Potvrdio je reprezentativac Srbije da se odlično snalazi na mestu štopera, uprkos tome što je po vokaciji zadnji vezni.

Nakon što je golman Bono odbranio dva penala, a Montijel realizovao četvrti, odlučujući udarac sa bele tačke za velikana iz Andaluzije, usledilo je veliko slavlje u kome je učestvovao i Marko Dmitrović, sada već bivši reprezentativac Srbije.

Gudelj je na vrlo emotivan način doživeo osvajanje Lige Evrope, s obzirom na to da je u poslednjih par meseci doživeo dramatične trenutke u okviru najuže porodice.

Prvo mu je rođeni brat Dragiša kolabirao na utakmici (na svu sreću, sve se završilo na najbolji način), a potom je i njegova lepša polovina, Anastasija izgubila bebu.

– Najteža utakmica, jedna od najtežih koju sam odigrao. Ali zato je proslava posle toga bila posebna. Pogotovo meni koji sam imao težak pad danas sa porodicom, prošao sam… Cele godine se dešavaju neke teške stvari, prvo sa Dragišom, sada sa bebom… Suze su krenule same – emotivan je bio Gudelj posle meča.

Osvajanjem Lige Evrope, Sevilja je obezbedila i učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Ne tako davno, spominjala se i mogućnost da Gudelj ovog leta pređe u redove Crvene zvezde, a već od septembra mogao bi sa njom da se sastane u najelitnijem takmičenju.

– Ne priželjkujem Zvezdu na žrebu, to je tema o kojoj ću razmišljati kada za nju dođe vreme – poručio je Gudelj u razgovoru sa novinarima Arene sport.

Da je Sevilja specifična sredina u kojoj vladaju porodično odnosi osetio je i sam Gudelj neposredno pred početak finalnog meča sa Romom.

– Spreman sam za Ligu šampiona, jeste to daleko, ali spreman sam. Inače, imali smo sastanak juče, bio je tu i predsednik, igrači su bili uz mene, pokazali su se kao porodica. Veoma teška sezona, početak i sve, ali pokazali smo šta znači igrati za Sevilju, nikad se ne predajemo i to se sada pokazalo – poručio je Gudelj, koji će, uprkos umoru i kraju sezone, biti spreman i za reprezentativne izazove krajem juna.

– Za reprezentaciju uvek ima goriva – sa osmehom je prokomentarisao 32-godišnji fudbaler koji tečno govori šest jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari