Nemanja Matić nikako da razbije maler, u Budimpešti treći put ostao bez trofeja u Ligi Evrope 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Roma nije uspela da trofej iz Lige konferencije nadogradi sa peharom Lige Evrope. Sinoć je u finalu poražena od Sevilje posle izvođenja penala, nakon što je meč završen remijem (1:1).

„Vučica“ je sav ulog stavila na finale u Budimpešti; da je osvojila renomirano takmičenje, imala bi zagarantovano mesto u Ligi šampiona za takmičarsku 2023/24.

Istovremeno, Žoze Murinjo bi sigurno ostao na klupi Rome, što je sada krajnje upitno.

„Posebni“ je u prestonici Mađarske izgubio prvo finale na klupi jednog tima u međunarodnim okvirima (u prethodnih pet bio uspešan).

Istovremeno, maler nije uspeo da razbije Nemanja Matić. Srpski fudbaler je odigrao vrlo dobar meč u finalu; ostao je na terenu sve dok ga grčevi nisu sputali u produžecima, međutim, uprkos velikoj želji, nije ostvario ogromnu želju.

Naime, finale sa Romom bilo je njegovo treće u Ligi Evrope sa isto toliko različitih klubova.

Prethodno je poražen u finalima u dresovima Benfike i Mančester junajteda i uprkos tome što je u Budimpešti delovalo da bi napokon mogao da dođe do trofeja u Ligi Evrope, Sevilja je bila uspešnija u penal seriji.

Matić sa Romom ima ugovor do juna 2024. Ove sezone će biti u prilici da odigra ukupno 50 utakmica u dresu „vučice“. Iako nije bio standardan u startnih 11, kad god je taktički trebalo da bude prevaga na sredini terena, svoje obaveze izvršavao je, uglavnom, na visokom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari