EP privlači i sportiste i turiste 1Foto: FoNet/TV FoNet

Premijer Srbije Vučić izrazio je danas zadovoljstvo što je Srbija, prvi put nakon šest decenija, domaćin međunarodnog atletskog takmičenja.

Ovakvim sportskim događajima želimo da privučemo ne samo brojne takmičare, nego i veliki broj turista koji bi tim povodom posetili Srbiju, rekao je Vučić na sastanku sa predstavnicima Svetske i Evropske atletske federacije, na kojem je bio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. „Želimo da organizujemo još više međunarodnih takmičenja, da unapredimo sportsku infrastrukturu u zemlji, povećamo kapacitete, obezbedimo mnogo bolje uslove od drugih i tako postanemo lider u regionu za pripreme sportista“, istakao je Vučić.

Na sastanku se razgovaralo i o organizaciji dvoranskog svetskog prvenstava u atletici 2020. i evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2024. godine, kao i o izgradnji atletskog stadiona za to evropsko prvenstvo. Predstavnici atletske federacije pohvalili su organizaciju ovog takmičenja, kao i veoma modernu dvoranu. Istakli su da nijedna vlada do sada nije toliko uradila za promociju atletike i sporta, kao Vlada Srbije, i dodali da je u prethodne tri godine izgrađeno deset atletskih staza i dve zatvorene hale, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou, prvi potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Evropske atletske federacije Sven Arne Hansen, prvi potpredsednik Evropske atletske federacije i predsednik Asocijacije balkanskih atletskih federacija Dobromir Karamarinov, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari