Ergin Ataman: Ogromno nepoštovanje prema Turskoj, FIBA da proveri šta su sve sudije svirale na kraju 1EPA-EFE/TOMS KALNINS

Uspeli su košarkaši Turske da nadoknade minus 21 poen razlike, na 3:25 izjednačili su na 72:72, ali su puleni Svetislava Pešića na kraju potvrdili da su bolja ekipa sa kvalitetnijim pojedincima.

Ekscentrik po prirodi, Ergin Ataman, selektor Turske, teško je podneo poraz protiv Srbije. Svoje opservacije bazirao je na sudijskim greškama, kojih je bilo na obema stranama, pogotovo na samom kraju meča.

„Što se poslednja dva minuta utakmice, reći ću svojim igračima gde smo pravili greške, ali bilo bi dobro da i FIBA proveri svoje sudije, šta su sve svirale. Kada je utakmica bila nerešena, sudijske pištaljke su počele da se oglašavaju. Arbitri su pokazali ogromno nepoštovanje prema turskoj reprezentaciji pred 16.000 naših pristalica! Naravno, znam da smo i mi pravili greške, neke čak i jako ozbiljne, ali nadam se da će FIBA detaljno da ispita dešavanja iz poslednje četvrtine. Spska klupa se konstantno žalila na odluke, a mi smo dobili nebuloznu tehničku grešku u prvom poluvremenu“, istakao je Ataman posle meča.

„Znali smo da će biti teško, Srbija je među favoritima na Evrobasketu. Ipak, mi smo igrali dobro u drugom poluvremenu. Ako budemo ovu borbu preneli na Evropsko prvenstvo, verujem da možemo do dobrog rezultata“, naglasio je selektor Turske.

Ataman je otrkrio i recept kojim su reprezentativci Turske u drugoim poluvremenu uspeli da iskontrolišu napadačke sposobnosti Nikole Jokića.

„U nastavku smo promenili strategiju, igrali sa dvojicom visokih igrača, Šanli i Šengun su bili na parketu, zaigrali smo mnogo agresivnije na Jokiću. Počeli smo da ga hvatamo u zamke, a onda smo bili dosta agresivni i na njihovim bekovima. Tako smo se vratili u život.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari