Erik Spolstra: Samo laik može o Jokiću tako nešto da kaže 1foto EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Čak šesto veliko finale u svojoj karijeri igra Erik Spolstra. Nakon brejka u drugom meču, u Denveru, trenera Majamija iznerviralo je pitanje u vezi sa partijom Nikole Jokića.

Za Majami u ovosezonskom plej-ofu ne postoje pravila. Kao što nemaju nikakvu presiju zbog činjenice da ni u jednoj rundi nisu imali prednost domaćeg terena, tako ni ne smatraju nešto posebnim kada naprave brejk.

Uostalom, u finalu Istočne konferencije imali su prednost od dva uzastopna brejka na terenu Bostona, vođstvo u seriji 3-0, pa su do velikog finala stigli tek trijumfom u majstorici i to u TD garednu.

Do prvog trijumfa nad Nagetsima, Majami je stigao pogodivši čak 17 trojki na 48,6 odsto uspešnosti. Defanzivno je naročito bio dobar u poslednjem kvartalu, igravši, uglavnom, u zonskoj odbrani.

Hit jedino Jokića nije mogao da zaustavi. Srbin je ubacio 41 poen, međutim imao je svega četiri asistencije što su novinari akcentovali posle meča.

Upitan da li je reč o taktici, Erik Spolstra, trener Majamija, ostao je zatečen.

– Pa to je suludo! To može da kaže samo neki lik. Čovek je neverovatan igrač. Dva puta zaredom je bio najbolji igrač na planeti. Ne možete samo da kažete „Ok, neka pogađa“. Oni tako ne igraju. Imaju mnogo različitih akcija kojima stvaraju probleme. Mi moramo da se fokusiramo na ono što možemo da uradimo.

Džimi Batler bio je među najsrećnijima posle utakmice. Ubacio je 21 poen, ostvario devet asistencija, ali je utisak, da kao i na prvom meču, nije imao dovoljan uticaj na igru Hita. Takav epitet mogli bi da dobiju Gejb Vinsent (23p), Bem Adebajo (21p) i Maks Štrus (14p).

Takođe i Dankan Robinson, koji je sa deset vezanih poena početkom trećeg kvartala inicirao identičnu seriju za prvi rezultatski preokret u drugom poluvremenu.

– To što nas baš briga šta drugi pričaju o nama. Fokusirani smo na ono što možemo da uradimo i na ono što smo mi kao ekipa. Ništa nas drugo ne zanima. I tako je od početka sezone. Faktor „baš nas briga“. I neće se promeniti – poručio je Batler, istakavši da je ključ bio u tome što je Majami pogađao šuteve, dok Denver u tome nije uspeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari