Ertel se ne miri sa suspenzijom: Ako mi stigne poziv, igraću za Francusku 1

Zbog napada Rusije na Ukrajinu, Košarkaški savez Francuske zabranio svim Francuzima da nastupaju za ruske klubove.

Kada je, tačno pre godinu dana, Rusija napala Ukrajinu, Košarkaški savez Francuske doneo je odluku na osnovu koje je svakom francuskom igraču poručeno da ukoliko bude odlučio da zaigra za ruski klub neće moći da igra za reprezentaciju.

Toma Ertel bio je od onih reprezentativaca koji su se, prvobitno, složili sa naredbom Saveza, ali je po okončanju poslednjeg Evropskog prvenstva odlučio da pređe u Zenit iz Sankt Peterburga.

Tim njegovim potezom bili su razočarani svi u Savezu, jasno naznačivši da prekaljeni plejmejker više neće igrati za „trikolore“.

Ipak, nekadašnji organizator igre Barselone, Reala, Baskonije… nada se da bi mogao da dobije poziv da se vrati u reprezentaciju Francuske.

Ertel se nada da bi Vensan Kole mogao da ga pozove za predstojeći Mundobasket koji je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a biće organizovan u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Na poslednjem šampionatu Starog kontinenta Francuska je osovjila srebro, a Ertel je bio jedna od boljih igrača u ekipi.

– Na Evropskom prvenstvu sam imao najbolje iskustvo u dresu Trikolora, ali to je i takmičenje na kojem sam imao najveću minutažu. Isti je slučaj u Zenitu: Igram i imam veliku odgovornost – prisetio se Ertel nastupa na poslednjem kontinentalnom šampiontu, u razgovoru za Vest Frans.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari