Evald Krnić pobednik užičkih skokova u vodu 1Foto: Oglasna tabla

Evald Krnić iz Crne Gore, iz Tuzi kod Podgorice, pobednik je 29. Skokova sa Starog železničkog mosta u reku Đetinju, koji su održani danas u Užicu. Drugo i treće mesto su osvojili Užičani – Ivan Despotović i Dragan Milnović.

I pored kiše i hladne Đetinje, sa mosta je skakalo dvadeset takmičara iz Srbije i regiona koje je publika, sve vreme pod kišobranima, bodrila i nagrađivala aplauzom.

Takmičari su skakali stilom „lasta“ sa gornje konstrukcije mosta, sa visine od 16 metara, a ocenjivao ih je međunarodni žiri.

„Vreme nas nije poslužilo. Đetinja nije bila toliko hladna i drago mi je da je takmičenje prošlo bez ikakvih problema“, utisci su pobednika Evalda Krnića, koji je naveo da mu je pobeda u Užicu posebno draga.

Među takmičarima je bila i Lana Marković iz Kragujevca, učesnica ranijih skokova sa užičkog mosta, koja je već iskusna u tom sportu, a koja je poručila da skokovi u vodu nisu samo muški sport.

„Kod nas je tradicionalno mišljenje da je to samo muški sport, ali to je olimpijski sport i mnoga deca ga treniraju u Beogradu, a i ja sam tako počela“, rekla je Lana Marković.

Tu manifestaciju su organizovali lokalno JP Veliki park  i Grad Užice, uz tehničku podršku užičkog Crvenog krsta.

Takmičenje je iskoristio jedan momak koji je, nakon skoka sa mosta, javno zaprosio svoju devojku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari