Aleksandar Sekulić, selektor Slovenije: Ništa nije garantovano 1Foto: FIBA

Sloveniju večeras (20.30) očekuje susret protiv Poljske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Luka Dončić je tokom treninga Slovenije imao led oko skočnog zgloba desne noge, što je zabrinulo navijače aktuelnog šampiona Evrope.

Aleksandar Sekulić, selektor Slovenije, ipak je smirio naciju, naglasivši da će osim Zorana Dragića, svi ostali igrači biti spremni.

„U ovoj fazi takmičenja svi imaju neke male povredice pogotovo kada je dozvoljena igra sa ovakvim kontaktom. Poznaju se posledice toga, ali osim Zorana nema niko ozbiljnih problema“, rekao je Sekulić i potvrdio da je Zoran Dragić povredio kvadriceps i neće ga biti u nastavku turnira, što znači da je rotacija pala na jedanaest košarkaša .

Sekulić je svestan da ne sme biti nikakvog opuštanja.

„Videli smo da nema nikakve garancije, da nema ništa garantovano, svako mora da se izbori na terenu. Nažalost, Srbija je izgubila, ekipa koja je za mene pored Grčke veliki favorit ovog takmičenja. Iznenađenje za sve nas, kao što sam rekao dokaz je da je ovo jedno izjednačeno prvenstvo i da nema loše ekipe“.

Novinare je zanimalo i da li se tokom turnira čuo sa bivšim selektorom Slovenije Igorom Kokoškovim.

„Čuli smo se pre prvenstva. Pošalje on poneku poruku. Verovatno i on neće da smeta, ali dobro bi došao njegov savet jer je veliki trener i napravio je ogromne, najveće uspehe slovenačke košarke. Sigurno da bi bio velika pomoć. lakše bi bilo da je on tu“, objasnio je Sekulić.

Sekulić nije želeo da poredi reprezentaciju Slovenije iz 2017. i ovu iz 2022.

„Za mene je ovaj tim najbolji, nećemo da se upoređujemo sa drugim timovima ili sa timovima sa prethodnih prvenstava, to nema nikakvog smisla. Za mene je ovo najbolji tim i uživam što radim sa njima“.

Goran Dragić, junak 2017, povukao se iz reprezentacije pa se predomislio. I nema nikkavu sumnju da igra u sastavu sa najboljim igračem na planeti.

„Iskreno mislim da je Luka Dončić najbolji na svetu. Ima samo 23 godine, a igra kao veteran. Svakome može da ubaci 40 poena. Zna kako da kontroliše ritam, ima potrebno telo, zna da šutira, zna da doda loptu, sjajno skače. Ne znam šta više da kažem, on ume sve… on je kao astronaut“, rekao je Dragić i dodao da mu je žao što više verovatno sa Lukom neće igrati u istoj ekipi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari