Evroliga danas odlučuje koji će timovi nastupati sledeće sezone u ovom takmičenju: Partizan siguran, deoničari glasaju o sudbini Crvene zvezde 1Foto: EPA/TOMS KALNINS

Evroliga će danas održati sastanak na kome će biti doneta odluka da li će Crvena zvezda i naredne sezone nastupati u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Klubovi koji su deoničari takmičenja glasanjem bi trebalo da odluče da li će Srbiju i u sezoni 2023/24. predstavljati dva tima.

U propozicijama takmičenja piše da šampion ABA lige nije siguran učesnik, ali od ranije se zna da pobednik ima prioritet za dobijanje „specijalne pozivnice“. Partizan je prošle godine dobio „vajd kard“ vredan pola miliona evra i to zahvaljujući suspenziji ruskih klubova.

Sigurni učesnici Evrolige su klubovi koji imaju licencu: Barselona, Real Madrid, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern i Asvel i oni će odlučiti i koji timovi će dobiti „specijalnu pozivnicu“.

Alba i Monako će sigurno ostati u elitnom društvu, Gran Kanarija je kao pobednik Evrokupa obezbedila vizu za elitno takmičenje, ali Španci su iz ekonomskih razloga odustali, a za preostala tri mesta konkurišu Valensija, Virtus, Crvena zvezda i finalista Evrokupa Turk Telekom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari