Evroliga nastavlja da kažnjava klubove 1Foto: EPA-EFE Jon Rodriguez Bilbao

Iako će faktički do kraja sezone biti u nekoj ulozi odlazećeg izvršnog direktora, Đordi Bertomeu sa svojim saradnicima i postojećim telima nastavlja da vodi Evroligu po već utvrđenim normama. S tim u vezi, Makabi i Panatinaikos su poslednji kažnjeni klubovi zbog napravljenih ispada protiv Barselone, odnosno Efesa u Tel Avivu i Atini.

Makabi će morati da plati 2.000 evra jer su na meču sa Barselonom na teren ubacivani tvrdi predmeti, dok je Panatinaikos kažnjen sa čak 10.000 evra zbog toga što su njegovi navijači palili baklje u areni tokom meča protiv Anadolu Efesa.

Ovako drakonske kazne od strane pojedinih evroligaša shvaćene su kao vid osvete Bertomeua i njegovih saradnika nakon izglasanog nepoverenja na mestu izvršnog direktora takmičenja.

S tim u vezi, Makabi i njegov suvlasnik Dejvid Federman sugerisali su Upravom odboru ECA da bi trebalo da se zamrznu disciplinske mere protiv pojedinaca i grupa koji su napravili prestupe u skorijoj prošlosti, plašeći se da bi to moglo da bude odmazda odlazećeg rukovodstva lige.

Konačnu odluku o tome doneće Generalna skupština ECA.

Dva kluba su u ovoj sezoni već jednom kažnjena zbog istih prekršaja, ali u 2. kolu, Makabi sa 1.500 evra (duel sa Zvezdom), a Panatinaikos sa 5.000 evra (meč sa Fenerbahčom).

Pre izvesnog vremena pokrenut je postupak protiv vlasnika PAO Dimitrisa Janakopulosa zbog objava na društvenim mrežama, a pre svega pretnjama Bertomeuu da će da ga „strpa u zatvor“, kao i protiv portparola atinskog velikana, takođe zbog kritikovanja Evrolige na društvenim mrežama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari