Evroliga se oglasila saopštenjem: Zvezda nije oštećena, nema dokaza da je Evans zgazio liniju 1Foto: STARSPORT

Evroliga se oglasila u subotu posle podne, dan nakon što je Žalgiris u „Štark areni“ pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 93:91.

Povod za ekspresnu reakciju lige bio je sporan detalj iz finiša utakmice, odnosno navodno gaženje linije beka gostujućeg tima Kinana Evansa u svoje polje.

Saopštenje Evrolige prenosimo u celosti i bez izmena:

„Sa preostalom 21,1 sekundom na satu za igru, Dovidas Gedraitis ubacuje loptu iz prednjeg polja Žalgirisa do Kinana Evansa. Evans prima loptu i dodaje je do Tomasa Dimše nad kojim je napravljena lična greška. Sudije su utvrdile da Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, stoga nije dosuđen prekršaj u zadnjem polju. Odeljak za suđenje košarkaške Evrolige pregledao je više dostupnih uglova kamere za utakmicu i nije pronašao nikakve jasne i uverljive vizualne dokaze da je Evans stao na liniju središnjeg terena, stoga je utvrđeno da je sudijsko osoblje pravilno postupilo,“ naveli su.

Žalgiris ima učinak 11-15 i u finišu sezone pokušaće da se domogne mesta u plej-inu, dok su crveno-beli na 10-15, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari