Evropa kudi Katar zbog stradalih tokom priprema za Mundijal, ali ne odbija njegov novac 1EPA-EFE/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Vlasnici Pari Sen Žermena „ušli“ i u vlasničku strukturu Brage.

Katarski investicioni fond, za kog se zna da je pod kontrolom kraljevske porodice Al Tani, pohvalio se da je kupio 21,67 odsto akcija u klubu sa Munisipala.

Mediji u Francuskoj i Portugalu propratili su tu objavu sa informacijom da je pomenuta investicija iz zemlje Persijskog zaliva koštala 80.000.000 evra.

Ili tačno onoliko novca za koliko je pre 11 godina kupljen kompletan PSŽ, s tim da su Katarci od tada u kasu Svetaca slili više od grandioznih dve milijarde evra.

Bragu i Svece povezao je Luiš Kampoš, Porugalac na direktorskoj poziciji u pariskom gigantu, čiju su ideju o portugalskom klubu kao filijali za razvoj mladih igrača prihvatile gazde iz Katara.

Prethodno je isti aranžman napravljen i sa belgijskim prvoligašem Eupenom, kupljenim za svega 4.000.000 evra sa računa ljudi iz države koja je meta mnogobrojnih prostesta širom Evrope.

Pokrenutih zbog pogibije velikog broja stranih radnika tokom izgradnje objekata za potrebe Svetskog prvenstva u novembru i decembru ove godne., usled nedovoljne zaštite na radu.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari