Evropski derbi Radničkog i Novog Beograda pre srpskog 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Utakmica Lige šampiona kao uvertira za ključne duele u nacionalnom prvenstvu.

Već neko vreme su poznati svi učesnici Fajnal-ejta Lige šampiona u vaterpolu, samo je ostalo da mečevi zadnjeg kola grupne faze odrede kostur završnog turnira u Beogradu. Srbiju će predstavljati Novi Beograd, kao tehnički organizator i pre konačnog plasmana siguran akter F8, samo je pitanje može li izbeći branioca titule – Pro Reko. 

Za tako nešto potrebno je da se posloži više stvari, a prvenstveno da tim Igora Milanovića ove srede u Kragujevcu savlada Radnički.

“Idemo u Kragujevac bez ikakvih kalkulacija sa željom da se nadigravamo sa odličnim protivnikom. Želimo da zabeležimo pobedu, pa ćemo videti na kojoj ćemo poziciji završiti pred Fajnal-ejt kome smo domaćini, a naš konačan plasman u grupi zavisiće i od ostalih rezultata. U meč ulazimo maksimalno angažovano, a ovaj duel će na neki način biti i uvertira za finalnu seriju domaćeg plej-ofa koja počinje sledeće nedelje. Moram da pohvalim sve momke, koji su prethodnih dana odlično trenirali i nadam se da ćemo sav taj trud pretočiti u željeni rezultat”, rekao je član stručnog štaba Novobeograđana.

Radnički je ispao iz trke za evropsku titulu, ali će sa prestoničkim klubom 18. maja ući u finalnu seriju plej-ofa prvenstva Srbije. 

„Iako smo izgubili šanse za „fajnal-ejt“, želimo da prikažemo dobru partiju kao protiv Ferencvaroša i da pokažemo da zaslužujemo mesto u eliti, među najboljim evropskim klubovima. Imamo trend dobrih igara od Ferencvaroša i želimo da nastavimo tako pred finale domaćeg prvenstva. Nema više nepoznanica između nas i Novog Beograda, odigrali smo već šest utakmica i jako dobro se poznajemo. Njima je sigurno značajnija pobeda zbog boljeg plasmana i lakšeg protivnika na „fajnal-ejtu“, ali i mi imamo svoje motive“, rekao je tim povodom strateg Uroš Stevanović.

Kada je u pitanju LŠ, tim iz Kragujevca će sezonu završiti na šestom mestu u jednoj od dve grupe, a ovo će mu biti sedmi ovosezonski duel sa Dušanom Mandićem i društvom. Posle utakmica u ligaškom delu Superlige Srbije, Kupu Srbije i Regionalnoj ligi. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari