FA proverava i samu sebe 1

Engleska Fudbalska asocijacija (FA) potvrdila je da ispituje optužbe za seksualno zlostavljanje koje su prethodnih godina u javnosti izneli bivši fudbaleri.

Andi Wudvord, Stiv Volters, Dejvid Vajt, Džejson Danford i Kris Ansvort govorili su za britanske medije da ih je kao dečake seksualno zlostavljao trener Beri Benel iz tima Kru Aleksandra. Benel (62) je 1998. godine bio u zatvoru zbog seksualnih prekršaja nad decom, a prošle godine je ponovo uhapšen i dobio je novu zatvorsku kaznu.

Policija ispituje navode dok je Nacionalno udruženje za sprečavanje zlostavljanja dece (NSPCC) objavilo da je primilo preko 100 poziva prethodnih dana. Krovna fudbalska asocijacija istakla je da će proveravati samu sebe, odnosno da će ispitati da li su FA i klubovi u vreme kada su se događaji desili imali bilo kakve informacije o zlostavljanju dece. Odeljenje za zaštitu dece takođe će istražiti delovanje Fudbalske asocijacije.

Predstavnici FA navode da blisko sarađuju sa policijom, dodajući da mora da se osigura da se ne učini ništa što bi ugrozilo istragu. Istovremeno, u ceo proces uključeni su nezavisni pravni eksperti koji se bave zaštitom dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari