Feliks se ne kaje zbog načina na koji je proslavio gol protiv "svog" Atletika 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Barselona i Atletiko Madrid priredili su sjajan meč u poslednjem kolu Primere, a junak meča i strelac pobedonosnog gola za Barsu bio je Portugalac pod ugovorom sa „jorgandžijama“ (1:0).

Kako to obično biva, dan posle utakmice na Monžuiku u centru pažnje nisu bili sjajni potezi i iskreirane šanse na obe strane, odnosno bravurozne intervencije Injakija Penje u poslednjim minutima utakmice, kada je Memfis Depaj mislio da je skinuo paučinu iz raklji protivničkog gola nakon sjajno izvedenog slobodnjaka, već se javnost bavi načinom na koji je Žoa Feliks proslavio pobedonosni gol.

Portugalac se nalazi na pozajmici u Barseloni, a prošlog leta je upravo stigao iz Atletika sa kojim je i dalje pod ugovorom.

Istine radi, sa Čolom Simeoneom, trenerom „jorgandžija“ ima burnu prošlost generalno loše saradnje u Madridu, o čemu je i sam govorio.

Nakon što je dao gol Atletiku, Feliks je proslavio pogodak, ali se čini da u slavlju nije preterivao.

Bez obzira na to, morao je posle utakmice da objasni zašto se radovao.

– Samo meni bliski ljudi znaju šta sam proživeo. Pustio sam da sve izađe iz mene, zbog svega što se dogodilo meni i mojoj porodici. Taj gol je za mene i moje saigrače u Barsi koji su me lepo dočekali – poručio je 23-godišnji fudbaler.

O njegovim danima u Atletiku, neposredno pred sinoćnji derbi, govorili su i nekadašnji saigrači.

Antoan Grizman je smatrao da mu je nedostajalo konstantnosti kako bi uspeo u Atletiku, dok je Saul Nunjez bio stava da je mnoge stvari mogao daleko bolje da radi.

– Da, naravno, bio sam dodatno motivisan protiv bivših saigrača. Bila je posebna utakmica i zadovoljan sam pobedom. Što se tiče gola, jedini način bio je da prebacim Oblaka, drago mi je što sam uspeo.

Nakon svega, gotovo je nezamislivo da se Feliks u junu vrati u Madrid.

Barsleona ima želju da otkupi njegov ugovor, ali je pitanje da li će biti spremna da izdvoji više od 50 miliona evra, na koliko u Madridu procenjuju da će tražiti Kataloncima za otnavedenu transakciju.

– Srećan sam u Barsi. Nadam se da će se klub potruditi da me trajno dovede – poručio je 23-godišnji Portugalac.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari