Ferstapen najbrži u Džedi 1EPA-EFE/ALI HAIDER

Aktuelni šampion Formule 1 pobedio je na Velikoj nagradi Saudijske Arabije, drugoj trci sezone 2022.

Vozač Red Bula je na ulicama Džede upisao 21. trijumf u karijeri, posle sjajne borbe sa Šarlom Leklerom u Ferariju u poslednjih nekoliko krugova, a na kraju ih je delilo svega pola sekunde. Na trećem mestu  našao se drugi vozač italijanske ekipe Karlos Sains junior, koji je završio sedam i po sekundi iza svog timskog kolege.

Odluka o pobedniku druge trke sezone pala je četiri kruga pre kraja, kada je Ferstapen iskoristio drugu pravu šansu i pretekao momka iz Monaka, inače najbržeg u prvom ovogodišnjem trkanju za poene i titulu.

– Bilo je veoma teško. Dobra trka. Bili smo obojica veoma brzi, sve ste mogli da vidite na kraju. Bilo je uspona i padova, imali smo bolji tempo u završnici. Morali smo da izvedemo neke trikove i srećan sam što smo uspeli da dođemo do prve pobede – izjavio je Maks Ferstapen.

Šarl Lekler vodio je tokom većeg dela trke, međutim na kraju je posustao i prepustio ispijanje pobedničkog šampanjca.

– Uživao sam u trci. Bilo je teško, ali fer i svaka trka treba da bude ovakva. Imali smo različite konfiguracije. Bili smo brzi u krivinama, malo sporiji na pravcu, ali sve čestitke Ferstapenu izjavio je i dalje prvoplasirani u ukuonom poretku.

Odličan utisak Ferarija zaokružio je Karlos Sains, koji je na stazi osvojio treće mesto, ali bi mogao da ostane bez njega ukoliko se pokaže da je ubrzao dok su na snazi bile žute zastave.

– Pravila su pravila i moraju se poštovati. Imali smo dobar tempo, ali Red Bul nas je pritisao u završnici. Ipak, mogu da budem zadovoljan trkom – izjavio je trećeplasirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari