Šampion Formule 1 Sebastijan Fetel nastavio je u starom ritmu i ove sezone, startujući pobedom na prvoj trci sezone u Melburnu sa vremenom 1:29:30.259. Vozač Red Bula je na Velikoj nagradi Australije startovao sa pol-pozicije i nijednog trenutka nije dozvolio da mu pobeda bude ugrožena.

Ovo je 11. pobeda u karijeri za mladog Nemca, a već na startu sezone stekao je prednost od 2,4 sekunde. Ovom pobedom postao je prvi vozač posle pet godina koji je trjumfovao u prvoj trci sezone, a da je u prethodnoj osvojio titulu. Drugoplasirani na ovoj trci bio je vozač Meklarena Luis Hamilton koji je za prvoplasiranim zaostao 22,297 sekunde.

– Sve se smirilo kada je Luis prestao da me sustiže, pa smo pokušali da kontrolišemo poslednji deo trke. Ipak, uopšte nije bilo lako, start je bio ključan i pošto sam bio na čistoj strani uspeo sam da se odvojim. U prvom stingu sam pokušavao da održim prednost, ali smo videli kako su brzo pneumatici počeli da se raspadaju, a Luis me je sustigao i morao sam u boks, jer više nisam mogao tako da vozim – istakao je Fetel.

Fantastičnu vožnju imao je vozač Renoa Vitalij Petrov koji je zauzeo treće mesto, što je prvi put u istoriji da takmičar iz Rusije bude na pobedničkom postolju. Još jedno iznenađenje napravio je vozač Zaubera Serđo Peres jer je svoj debi završio na sedmom mestu. Četvrti je bio Fernando Alonso koji je u finišu trke bezuspešno pokušavao da se domogne treće pozicije. Mark Veber iz Red Bula zauzeo je petu poziciju, a bodove su još osvojili i Dženson Baton iz Meklarena, Kamui Kobajaši iz Zaubera, vozač Ferarija Felipe Masa i Sebastijan Buemi koji vozi za Toro Roso. Mihael Šumaher morao je da odustane zbog mehaničkih problema, a kroz cilj nisu prošli ni Niko Rozberg iz Mercedesa, Pastor Maldonado i Rubens Barikelo iz Vilijamsa, Heiki Kovalainen iz Lotusa i vozač Virdžina Timo Glok.

Sledeća trka održaće se 10. aprila na stazi Sepang za Veliku nagradu Malezije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari