FIBA se obrukala,objavila lažni intervju sa budućim prvim pikom na NBA draftu 1EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Neverovanto deluje, ali izgleda da je tačno. Vodeća svetska košarkaška organizacija ozbiljno se izblamirala objavljivanjem izmišeljnog intervjua.

FIBA je dovela sebe u poziciju da mora da se izvinjava budućem prvom piku na narednom NBA draftu, nakon što je objavila, ispostaviće se, izmišljeni intervju.

Viktor Vembanjama, 19-godišnji košarkaš Metropolitana, morao je da odreaguje nakon saznanja da je FIBA objavila njegov intervju, iako ga on nikada nije dao.

Ubrzo je isti izbrisan sa sajta Svetske kuće košarke, ali je šteta napravljena, a bruka ostala.

FIBA je objavila i izvinjenje, međutim, 219 centimetara visoki Vembanjama komentarom je ilustrovao koliko je bio iznenađen, ujedno i zgrožen.

– Pre četiri dana FIBA je objavila izmišljen intervju sa mnom. WTF???

Svesni previda, ali i amaterizma, u FIBA organizaciji su se odlučili za malo duže i sadržajnije obrazloženje.

– Pošto je igrač izrazio sumnju u verodostojnost intervjua, koji je Fibi obezbedio dugogodišnji saradnik iz Francuske, sama istinitost intervjua nije mogla da bude potvđena. Fiba je zato bez odlaganja uklonila članak i sve objave po društvenim mrežama u vezi sa njim.

Vembanjama je glavni favorit da na ovogodišnjem NBA draftu bude izabran kao prv pik. Već je debitovao za reprezentaciju Francuske, u novembarskim kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo.

Prošle sezone je iskusio i igranje u Evroligi, u dresu Asvela, ali zbog male minutaže i uloge, odlučio se prošlog leta da pređe u Metropolitano.

U proseku postiže, u domaćem prvenstvu, 22,2 poena, uz 9,5 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari