Filip Krajinović se plasirao u treće kolo Indijan Velsa 1Foto:EPA-EFE MAHMOUD KHALED

Filip Krajinović, koji pre samo godinu dana nije bio čak ni među 200 najboljih igrača sveta, plasirao se u treće kolo Indijan Velsa.

U trećem kolu će  igrati sa pobednikom susreta između Rodžera Federera i Federika Delbonis. Srpski igrač prethodno je bio bolji u drugom kolu od 231. tenisera sveta Mičela Krugera (6:2, 6:2). Krajinoviću je bilo potrebno samo 74 minuta da obezbedi pobedu i pri tome protivniku nije dozvolio da mu nijednom oduzme servis spasivši tri brejk lopte. Trenutno 28. teniser sveta imao je savršen kraj prošle sezone, a u zavisnosti od rezultata u kalifornijskoj pustinji može da stigne do najboljeg plasmana u karijeri. Na drugoj strani Federer, koji 17. put nastupa na Indijan Velsu, od početka sezone izgubio je samo tri od 33 odigrana seta i u susretu sa Delbonisom je nesumnjivo favorit.

Tokom vikenda od srpskih učesnika na Indijan Velsu eliminisani su Dušan Lajović, Viktor Troicki i Laslo Đere. Lajović je poražen od mladog južnokoreanca Hjeon Čunga (6:7 (9), 6:3, 6:3), koga srpska publika pamti kao igrača koji je na ovogodišnjem Australijan openu zaustavio Novaka Đokovića. Meč koji je trajao skoro tri sata Lajović je otvorio vođstvom i to nakon što je spasao dve set lopte u taj-brejku uvodne deonice, da bi potom protivnik lako izjednačio. U odlučujućem setu srpski teniser spasao je četiri meč lopte ali nije imao snage za preokret. Pored Lajovića sa Indijan Velsa eliminisan je i Viktor Troicki, od koga je bio bolji Mađar Marton Fučovič (7:6 (3), 6:1), kao i Laslo Đere, koga je nadigrao Amerikanac Tim Smiček (6:3, 6:2). Sinoć je na teren posle višenedeljne pauze i operacije lakta trebalo da izađe Novak Đoković, sastajući se sa Japancem Tarom Danijelom.

Bratsko-sestrinski okršaji

Indijan Vels za sada protiče u znaku bratsko-sestrinskih duela. Prvo su u dublu braća Bob i Majk Brajan slavili protiv Alesandra i Miše Zvereva, dok je u singlu trećeg kola zakazan susret sestara Vilijams. Serena je prethodno savladala Holanđanku Kiki Bertens (7:6 (5), 7:5), dok je Venus bila bolja od Rumunke Sorane Kristee (6:3, 6:4). Sestre Vilijams su do sada imale 28 međusobnih susreta, a Serena vodi u okršajima sa 17-11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari