Filipo Falko Crvenu zvezdu još uvek papreno košta, 800.000 evra za "manekenisanje" 1 foto: Nikola Mitić STARSPORT

Najavljivan kao retko viđeno pojačanje na našim prostorima, Italijan se ispostavio kao jedno u nizu papreno skupih promašaja Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina.

O tome kako rade skauting i procenu igrača koje bi trebalo da dovedu na Marakanu, u Ljutice Bogdana trebalo bi ozbiljno i temeljno da prodiskutuju s obzirom na to da je samo u poslednjih nekoliko godina takav vid previda klub koštao nekoliko miliona evra.

Nizu fudbalera čiji je kvalitet loše procenjen pripada i Filipo Falko, italijanski levonogi igrač ofanzivnih karakteristika koji je u Crvenu zvezdu stigao za vreme trenerskog mandata Dejana Stankovića.

Njegov dolazak, naravno, pompezno je najavljen, a sam igrač je javnosti dočaran kao da je bilo reči o „Leu Mesiju za siromašne“.

Kontinuitet njegovih loših partija neretko je pravdan neophodnim periodom za privikavanje, međutim nakon nekih godinu dana u Crvenoj zvezdi su morali da se pomire sa tim da je i Falko promašaj koji je klub koštao oko četiri miliona evra (plata, premije, obeštećenje…)

O njegovoj formi svedočilo je i to da Zvezda nikako nije uspevala da pronađe klub kojem bi ga prosledila na pozajmicu, a kada je takav podvig učinila adresiranjem privremenog boravka u Kaljariju, sam fudbaler nije se proslavio na mestu na kojim je već iskusio bavljenje profesionalnim fudbalom.

Tokom prošle sezone u Seriji B Falko je za klub sa Sardinije odigrao svega 14 utakmica, a na koji način pokazuje i to da Kaljari nije želeo da ga otkupi iako je na to imao pravo.

Levonogi fudbaler uglavnom je bio rezervista, a za pomenuti broj nastupa nije zabeležio ni gol, kao ni asistenciju.

Vratio se u Zvezdu na neslavan način, uživajući u benefitu bogatog ugovora na osnovu kojeg bi do kraja takmičarske 2023/24 trebalo da prihoduje impozantnih 800.000 evra.

Naravno, nisu u upravi Zvezde otkrli koliko ih košta „manekenisanje“ Filipa Falka u civilu već je to uradio italijanski trećeligaš Taranto koji je razmišljao o tome da ga ove sezone dovede na pozajmicu.

– Nemojte da zavaravamo ljude. On tamo zarađuje 800.000 evra godišnje. Za nas je to potpuno ludilo. Ja stvarno volim Filipa i želim ga, ali to je moguće samo ako je on dovoljno lud i spreman da se žrtvuje. Dakle, nemojte da se zaluđujemo… – poručio je Ecjolino Kapuano, šef struke Taranta.

Falko je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2021. godine iz Lećea za obeštećenje od 1.200.000 evra.

Za godinu i po dana kod tadašnjeg trenera Dejana Stankovića je odigrao 36 mečeva i upisao šest golova uz četiri asistencije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari