FINA i LEN "dave" vaterpolo 1

Međunarodne plivačke i vaterpolo federacije sastavile kalendare koji su neizdrživi za sportiste.

Jedno su nepredvidljive okolnosti i ograničenja u doba pandemije korona virusa, a drugo su nesposobnost i bahatost ljudi, pa se tako odluka Međunarodne plivačke i vaterpolo federacije da se nedavno odloženo Svetsko prvenstvo u vodenim sportovima ipak ne održi sledeće nego ove godine može posmatrati isključivo kao teška nebriga za vaterpoliste i njihove trenere.

Zato što će najbolji najbolji među njima, sa pasošima evropskih država: od 16. do 18. juna voditi ključne bitke za kontinentalnu klupsku titulu, na Fajnal-ejtu Lige šampiona u Beogradu; u periodu 18. jun – 3. jul „talasati“ na Svetskom prvenstvu u Budimpešti (umesto u Fukuoki); od 23. do 29. jula igrati Super finale Svetske lige; u intervalu 27. avgust – 10. septembar nadmetati se za medalje na šampionatu Starog kontinenta u Splitu.

Pa, ko živ a ko mrtav na kraju takmičarske klanice, po diktatu FINA i LEN, čije sumanute odluke još od ranije „dave“ vaterpolo, iako im je u opisu fino plaćenog posla da ga čuvaju i razvijaju.

To što je predsednik FINA, Husain Al Musalam, izabrao baš Budimpeštu i velelepnu Duna arenu za novog domaćina SP, znajući da će Mađarska kao zemlja vaterpola sve organizovati dobro i na vreme, ne može da umanji muku klupskih i reprezentativnih šefova stručnih štabova i njihovih saradnika, još manje ljudi u kapicama, jer će svi zajedno biti izloženi nadljudskim fizičkim, mentalnim i rezultatskim naporima i pritiscima.

Ne može ni to što će LEN sigurno pomeriti F8 Lige šampiona na raniji termin, da ne bi došlo do poklapanja sa startom SP, pogotovo ne zato što je oavako nehumanih kalendara bilo i pre života sa kovidom 19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari