Fiorentina moli navijače da ne vređaju Vlahovića 1EPA-EFE/Claudio Giovannini

Tifozi Viole kivni čekaju dolazak srpskog golgetera i Juvenusa u Firencu.

Pre nego što je završio transfer u redove najtrofejnijeg italijanskog kluba, Dušan Vlahović je dobio dosta verbalnih pretnji navijača Fiorentine, Firenca je bila išarana rasističkim grafitima protiv tadašnje zvezde Fiorentine, a zbog opasnosti po njegovu bezbednost do selidbe u Torino čuvali su ga pripadnici lokalne polocije.

Zbog toga svi strahuju od sutrašnjeg meča polufinala Kupa Italije između ova dva tima.

„Forentina se zahvaljuje navijačima koji će biti na tribinama našeg stadiona tokom sutrašnjeg duela protiv Juventusa. Ovom prilikom molimo navijače da podrže tim strašću, srcem i smislom za humor. Ali ne idite dalje od toga. Izbegavajte rasistička skandiranja i diskriminaciju koja nije u kulturi i istoriji našeg kluba“, piše u pisanom apelu uprave kluba sa „Artemio Frankija“.

Mada nijednim slovom nije pomenuto ime dvadesetdvogodišnjeg vodećeg strelca Serije A i vlasnika najbržeg debitantskog pogotka u Ligi šampiona, jasno je da se molba tifozima Viole odnosi na momka koji je imeđu dolaska iz Partizana i odlaska, u Fiorentininim navijačima omraženi, Juventus stekao ime i reputaciju u klubu iz Firence.

Odužio mu se brojnim sjajnim partijama i obeštećenjem većim od (oko) 81 milion evra, što ga čini najskuplje plaćenim igračem u istoriji srpskog fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari