FK Novi Pazar traži smenu predsednika Sudijske komisije FSS 1Foto: Pixabay/derJani

Fudbalski klub Novi Pazar traži hitnu smenu predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Dejana Santrača, objavio je taj klub posle današnjeg remija sa Železničarom u Pančevu (2:2) u 20. kolu Super lige Srbije.

„Smenu tražimo zbog sukoba interesa i tendencioznog delegiranja sudija, naročito za utakmice Novog Pazara. U Pančevu, u duelu neformalno Santračevog kluba Železničara i Novog Pazara, a koji je sudio njegov prijatelj Ivan Stamenković, sve je fudbalska javnost znala od delegiranja. Jedini zadatak Stamenkovića bio je da se pomogne timu iz Pančeva da dođe do bodova. Osim što ne zna elementarna pravila fudbalske igre, utakmicu je vodio s ciljem da ošteti Novi Pazar i da Železničar dođe do bodova“, navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Klub je ocenio da nije dosuđen očigledan penal za Pazar i da je to učinjeno teška srca na intervenciju VAR.

„I to je bilo teška srca. Novi Pazar je oštećen za još jedan nedosuđen jedanaesterac zbog igranja rukom. Skoro da je čitava utakmica bila na granici incidenta, samo zbog neznanja i navijačke pristrasnosti Stamenkovića. Nema dileme da su ga poslali po zadatku Dejana Santrača, a za koga kompletna javnost zna da stoji iza Železničara“, naveli su čelnici Novog Pazara.

U tom superligašu su najavili da će snimak sa svim spornim situacijama postati Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

„Tražićemo hitnu reakciju UEFA jer ne očekujemo bilo kakvu od Fudbalskog saveza Srbije. Ovo što smo doživeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja. Jasno je da imamo potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna koji put. Sve se zna još na početku – ko je prvak, ko će u Evropu i ko ispada. ‘Liga bez briga’ predviđena je za nas ostale“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari