"Veliko neznanje": Oglasio se FK Partizan povodom spornih sudijskih odluka na meču sa TSC-om 1Foto: FK Partizan

Fudbalski klub Partizan oglasio se danas zbog spornih sudijskih odluka na meču prvog kola Super lige Srbije protiv TSC-a, istakavši da je glavni arbitar Milan Mitić pokazao „veliko neznanje i tendenciozno suđenje protiv Partizana“.

„Vrhunac neznanja i namere da ošteti Partizan, sudija Mitić je pokazao kada je nakon što je označio kraj poluvremena, dosudio sporan jedanaesterac za TSC! I ovom prilikom sudija Mitić je dopustio da se igra duže od vremena predviđenog za nadoknadu i imao očiglednu nameru da ošteti Partizan“, navodi se u saopštenju kluba.

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su u nedelju uveče nerešeno 3:3, u meču prvog kola Super lige Srbije.

TSC je do boda u Bačkoj Topoli došao golom Nemanje Stojića u šestom minutu nadoknade.

Crno-beli su naveli i da je vodeći gol TSC-a u 12. minutu bio sporan.

„Ovom sudiji nije prvi put da ovo čini. Provokativno se i otvoreno smejao u lice partizanovim igračima, treneru i simpatizerima tokom cele utakmice, a i nakon završetka iste“, dodaje se.

Iz Partizana su se zatim osvrnuli na „sporne situacije“ iz drugog poluvremena.

„Teško je i pobrojati sve greške Mitića u drugom poluvremenu, pa tako u 57. minutu sudija poništava regularan gol Markovića (Svetozar), usled navodnog ofsajda igrača Šćekića (Aleksandar), čiji navodni duel sa protivničkim igračem nije imao uticaja na igru prilikom te situacije, te nema govora o ofsajdu! Nikome na terenu nije bilo jasno šta Mitić sudi i koja pravila primenjuje“, ističe se.

Beogradski klub u saopštenju dodaje da je Mitić propustio da pokaže drugi žuti karton igraču TSC-a Milošu Cvetkoviću, dok je u finišu meča isključio igrača Partizana Alda Kalulua.

„Nezasiti delilac nepravde Mitić je tendencioznost i neznanje iskazivao tokom celog meča, a u 75. minutu na drzak način izmišlja kazneni udarac za TSC, iako se start Pantića (Danilo) nad igračem TSC dogodio van kaznenog prostora!“, navodi se.

Iz Partizana ističu da je sudija Mitić na kraju dozvolio da TSC postigne izjednačujući gol van predviđene nadoknade vremena.

„FK Partizan je ubedjen da je sudija Mitić postupao sa namerom i da sve greške koje je učinio na štetu našeg kluba ne mogu da ostanu nekažnjene, a sudija Mitić je nedostojan suđenja ovakvih i sličnih utakmica“, dodaje se.

Crno-beli su se u saopštenju obratili Fudbalskom savezu Srbije i sudijskoj organizaciji.

„Ni na koji način ne prihvatamo svako širenje konteksta ovog dešavanja van fudbala. Ne želimo da tražimo alibi za rezultate, kao što to do sada nismo činili, ali moramo da kažemo istinu i zaštitimo trenera i igrače“, navodi se.

Predstavnici Partizana ističu da je sinoć u Bačkoj Topoli njihov tim pokazao „lepu, nadahnutu i organizovanu igru“, kao i da su pojačanja, iako nedovoljno uigrana, donela veliki kvalitet ekipi.

„Poručujemo svima da se nećemo demobilisati, naprotiv i da nas ovakve nepravde samo ujedinjuju pred naredne utakmice. Odajemo priznanje našem treneru i igračima na borbenosti i prikazanom umeću. Napred Partizan!“, zaključuje se.

Partizan će u drugom kolu Super lige Srbije gostovati Vojvodini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari