(FOTO) Mesijeva soba u Dohi postaje muzej 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Organizatori Svetskog prvenstva u fudbalu našli naćin da zarade od Mundijala 2022 i nakon što je završeno nadmetanje 32 reprezentacije.

Prošlo je deset dana od kako je Argentina dobila finalni meč sa Francuskom, posle produžetaka i izvođenja jedanaesteraca, a još se sležu utisci o prvom takvom takmičenju u arapskom svetu.

Za to vreme, doviltljivi i za pravljenje novca talentovani Katarci smislili su kako da nastave da zarađuju od minulog spektakla na njihovoj teritoriji. Preciznije od kapitena Gaučosa, Lionela Mesija.

Argentinac je bio dvostruki strelac protiv Trikolora i drugi najbolji golgeter SP, a pored jedine nedostajuće zlatne medalje u karijeri kući je poneo i nagradu za najboljeg igrača celog šampionata.

Sve to na njegovom poslednjem Mundijalu, jer ima 35 godina i gotovo izvesno neće predvoditi selekciju svoje zemlje na šampionatu u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi 2026. godone. Zato će izvanredna ostvarenja ofanzivca Pari Sen Žermerna biti ovekovečena i pretvaranjem njegovog ličnog prostora u mali muzej.

Soba u kojoj je provodio vreme između treninga i mečeva dobiće specijalnu eksternu namenu, u kom će posetioci moći da vide kako je sedmostruki osvajač „Zlatne lopte“ i vlasnik silnih trofeja tokom Svetskog prvenstva provodio vreme van terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari