Francuska pobedila Poljsku i plasirala se u četvrtfinale Mundijala 1Žiru i Mbape. Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu, pošto je u meču osmine finala pobedila Poljsku rezultatom 3:1 (1:0).

Protivnik „triikolora“ u duelu za ulazak među četiri najbolje reprezentacije na svetu biće bolji iz susreta između Engleske i Senegala, koji je na programu večeas (20.00).

Pogotke za Francusku u prvom današnjem duelu osmine finala postigli su Olivije Žiru u 44. i Kilijan Mbape u 74. i 91. minutu, dok je strelac za Poljsku bio Levandovski u poslednjim trenucima utakmice iz penala.

Ovim golom Žiru je postao najbolji strelac u istoriji Francuskog nacionalnog tima sa ukupno 52 pogotka, jedan više od Tijerija Anrija, dok je dvostruki strelac Mbape preuzeo prvo mesto na listi golgetera Mundijala u Kataru sa pet pogodaka.

Ekipa selektora Didijea Dešana je od prvog minuta preuzela terensku inicijativu, posed lopte, nametnula ritam igre i stvarala šanse.

„Trikolori“ su napadali i sa osmoricom igrača u trećini terena ispred poljskog gola i bilo je samo pitanje vremena kada će lopta završiti u mreži Vojćeha Ščešnjeg, koji je i bio najzaslužniji za to što njegova ekipa nije bila u ubedljivom rezultatskom zaostatku i pre 44. minuta, kada je Žiru doveo svoj tim u vođstvo.

U drugom poluvremenu Poljaci su pokušali da prebace težište igre na polovinu rivala, preuzeli posed lopte, ali su bili kažnjeni zbog činjenice da su ostavili puno slobodnog prostora za kontranapade protivnika.

Kilijan Mbape je sa dva gola rešio pitanje pobednika, a Levandovski je u poslednjim trenucima ublažio poraz svog tima iz jedanaesterca.

Za sada je poznato da će se u prvom četvrtfinalnom meču sastati Holandija i Argentina, a ova utakmica je na programu u petak 9. decembra (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari