Franjo Arapović: Cibona je prodala Zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra, sitni kriminalci oterali Cedevitu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Cibona je 2014. osvojila ABA ligu i trebalo je da nastupi u Evroligi naredne sezone, ali je zbog besparice odustala od učešća.

Pre devet godina, na Fajnal-foru ABA lige održanom u Beogradskoj areni, Cibona je kao autsajder napravila neverovatan podvig.

Prvo je u polufinalu savladala Crvenu zvezdu vođena sjajnim američkim plejmejkerom Džerelom Blesingejmom koji je crveno-belima ubacio 28 poena.

Dobar tandem u centarskoj liniji činili su, tada 20-godišnji Dario Šarić, i Marko Jagodić Kuridža. Njih trojica bili su najvažniji igrači u trijumfu Cibone protiv Zvezde u polufinalu.

U meču za titulu, „vukovi“ su nadigrali favorizovanu Cedevitu, koja je prethodno trojkom Nolana Smita, uz zvuk sirene, eliminisala Partizan.

Cibona je u Beogradu izborila pravo učešća u Evroligi za sezonu 2014/15, ali je usled besparice to pravo „ustupila“ Crvenoj zvezdi.

U razgovoru za podkast Pro Sport, Franjo Arapović, nekadašnji reprezentativac Hrvatske i otac Marka Arapovića, koji je bio akter polufinala i finala, smatra da je Cibona pravo učešća u Evroligi prodala Crvenoj zvezdi za 800.000 evra.

– Oni prodaju Evroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovek, koji je najviše uzeo, pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gde predsednik Zvezde, Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su pre dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Evroligu za 800.000 evra, a on kaže to je puno manje od 1.200.000 koliko je tražio ULEB. I šta sad? – prisetio se Arapović dešavanja od pre devet godina.

Franjo Arapović: Cibona je prodala Zvezdi mesto u Evroligi za 800.000 evra, sitni kriminalci oterali Cedevitu 2

I sam Grad Zagreb je, posle osvajanja ABA lige, tvrdio da će obezbediti novac kako bi Cibona mogla da se takmiči u Evroligi, ali obećano nisu ispunili.

– Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni srećni, ali zašto niko nije pitao. Ne znam da li se sećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Evroligi. Biće para da se igra Evroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umesto Cibone. Vratite mi vi, ko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga. Samo nek ljudi malo otvore ko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani – tvrdi Arapović.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, ali i velike Jugoslavije, smatra i da su Zadar i Split i te kako kumovali preselenju Cedevite iz Zagreba u Ljubljanu.

– Moraćemo jednog dana to otvoreno da kažemo, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš da radiš, ako je plata u klubu inače 5. u mesecu, a gospodin Tedeski nazove 4. i izvinjava se jer će plata biti dan kasnije – naznačio je Arapović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari