Frenk Kesi Barselonin od leta 1EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Bilo je jasno još na početku sezone da Frenk Kesi neće karijeru nastaviti u Milanu. Rosoneri su uložili krajnje napore da sa reprezentativcem Obale Slonovače produže ugovor, ali je pouzdani vezni fudbaler odlučio da po isteku aktuelnog, u junu mesecu, promeni sredinu. Prema pisanju pouzdanih katalonskih medija, Kesi je izabrao Barselonu.

Svestan je bio Ćavi neophodnosti radikalnih rezova u manevru, odmah po preuzimanju ekipe od Ronalda Kumana, tokom sezone.

Mladi stručnjak, pak, u tom pogledu nije žurio, a istine radi, nije imao ni prostora za manevar na tržištu.

Barselona je opterećena velikim minusom u budžetu, samo na ime plata on prelazi milijardu evra, i s tim u vezi, čelnici Barse opredelili su se da na leto prvo dovedu igrače koji će u tom trenutku biti slobodni.

Možda i najvredniji u toj grupi fudbalera, svakako jedna od najpouzdanijih veznih igrača, jeste Frenk Kesi.

Iako su italijanski mediji dugo tvrdili da se reprezentativac Obale Slonovače dogovorio sa Pari Sen Žermenom, ako je prema pisanju španskog Asa i tvrdnjama radija Kadena Ser, njihova procena bila je pogrešna.

Naime, Barselona je uspela da ubedi Kesija da skrene ka prestonici Katalonije i postane deo projekta jedne nove Barse, koja je već počela sa temeljnim renoviranjem tima.

Detalji u vezi sa platom i dužinom ugovora još uvek nisu poznati javnosti.

Kesi je možda prvi obelodanjeni transfer Barselone koji će se dogoditi na leto, međutim, prethodno je pisano o tome da će na identičan način doći danski štoper Andreas Kristensen iz Čelsija, kao i da je Barsa ubedila Mazrauija, desnog beka Ajaksa, da po istom principu na leto pojača petostrukog prvaka Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari