FSB kaznio Sinđelić, BASK i Jedinstvo oduzimanjem po 4 boda 1Foto: Pixabay/Blueeye

Fudbalski savez Beograda objavio je u četvrtak odluke Disciplinske komisije kojom su tri kluba iz Srpske lige Beograd kažnjena oduzimanjem po četiri boda u tekućoj sezoni.

Po četiri boda oduzeta su Sinđeliću, BASK TEK i Jedinstvu iz Surčina. Novčano je kažnjen OFK Beograd, a na godinu dana je suspendovan Nenad Paunović iz BASK TEK.

BASK TEK i Jedinstvo iz Surčina kažnjeni su za prekršaje na utakmicama protiv Zemuna, dok je Sinđelić kažnjen zbog duela sa OFK Beogradom.

Saopštenje koje je FS Beograda objavio na svom sajtu ovim povodom prenosimo u celosti i bez izmena:

„Na osnovu istražnog postupka koji je sproveden od strane Komisije za integritet FS Beograda, i dokaza koji su dostavljeni disciplinskom sudiji Srpske lige Beograd, donete su sledeće odluke:

– Kažnjava se fudbalski klub Sinđelić iz Beograda oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 18. kola Srpske lige “Beograd” odigrane dana 18.03.2023. između OFK Beograda i FK Sinđelića.

– Kažnjava se FK BASK TEK iz Beograda oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Srpske lige “Beograd” odigranoj dana 19.05.2023. između FK BASK TEK i FK Zemun.

– Kažnjava se FK Jedinstvo iz Surčina oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 24. kola Srpske lige “Beograd” odigranoj dana 26.04.2023. između FK Jedinstvo i FK Zemun.

– Kažnjava se fudbalski klub OFK Beograd novčanom kaznom u iznosu od 50.000 dinara zbog učinjenog prekršaja iz člana 85 (vređanje i klevetanje) i člana 87 (davanje izjava u sredstvima javnog informisanja o suđenju) Disciplinskog pravilnika FS Srbije.

– Kažnjava se Nenad Paunović, fudbalski radnik FK BASK TEK iz Beograda zabranom obavljanja funkcije u fudbalu u trajanju od 1 godine zbog učinjenog prekršaja iz člana 72 Disciplinskog pravilnika FS Srbije“.

Član 72. Disciplinskog pravilnika FSS navodi sledeće:

„Ako klub tim koji se nalazi pod suspenzijom ili kaznom, nastupi na prvenstvenoj utakmici, na utakmici Fudbalskog kupa Srbije, ili na javnoj prijateljskoj utakmici, kazniće se: novčanom kaznom i oduzimanjem do devet bodova, ili kaznom do devet negativnih bodova, diskvalifikacijom iz Fudbalskog kupa Srbije.

Kazne iz alineja 1,2, 3 i 4 prethodnog stava ovog člana, primenjuju se na onaj tim koji je učinio prekršaj. Ista kazna će se primeniti i na onaj klub – tim koji nastupi protiv suspendovanog ili kažnjenog kluba – tima, ukoliko je blagovremeno najkasnije 48 časova pre odigravanja utakmice obavešten o suspenziji ili kazni protivničkog kluba – tima.

Fudbalski radnik koji obavlja funkciju, a nalazi se pod suspenzojom ili kaznom obavljanja funkciju na prvenstvenoj utakmici, na utakmici Fudbalskog kupa Srbije, ili na javnoj prijateljskoj utakmici, kazniće se: novčanom kaznom zabrane vršenja funkcije od šest meseci o godinu dana, a u težem ili ponovljenom slučaju zabranom vršenja funkcije u trajanju od dve godine“.

Dva kola su ostala do kraja sezone u Srpskoj ligi Beograd, a oduzimanje bodova za ova tri kluba neće zapravo promeniti ništa u trenutnom poretku na tabeli, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari