"FSS odlično radi, a Džaja će podići nivo regularnosti": Delegat regiona Zapadne Srbije za Danas o tome zašto neće glasati za Nemanju Vidića 1Dragan Džajić. Foto: STARSPORT

Predsednik FAP-a iz Priboja Jovica Vasilić zvanično je podržao kandidaturu Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a njegov potpis nalazi se na spisku imena „fudbalskih radnika“ iz Zapadne Srbije, prvog regiona koji je predložio počasnog predsednika Crvene zvezde.

Kao predstavnik svog kluba Vasilić će glasati i na Izbornoj skupštini, a, kako kaže, podržaće Džajića zato što od njega očekuje da dodatno unapredi dosadašji dobar rad nacionalne fudbalske organizacije.

– Dragan Džajić zaslužuje da bude predsednik Fudbalskog saveza Srbije jer je reč o čoveku koji iza sebe ima veliku fudbalsku karijeru i veliku karijeru sportskog radnika. Sve što je do sada radio u sportu radio je na savršenom nivou i to su razlozi zbog čega sam podržao njegovu karijeru – kaže Vasilić za Danas.

On dodaje da je Nemanja Vidić veliko ime u srpskom fudbalu, ali da trenutno nema dovoljno sposobnosti da vodi savez.

– Nemanja Vidić je napravio svoje ime kao igrač, ne samo u Srbiji nego i šire, ali nije za ovu funkciju. Iskreno da vam kažem, jedno je biti dobar igrač, ali za uspešnog sportskog radnika potrebni su neki drugi kvaliteti. Funkcija predsednika FSS mnogo zahteva i nije realno da Vidić bude na čelu takve organizacije.

Predstavnik pribojskog kluba na predstojećoj Izbornoj skupštini očekuje da će izborom Dragana Džajića rad nacionalne fudbalske organizacije biti na višem nivou.

– Mislim da će se dosta stvari promeniti. Ne bih želeo da govorim šta i kako, ali očekujem da se puno toga promeni – kaže Vasilić, a potom dodaje da nije siguran šta bi trebalo da bude prvi zadatak novog predsednika:

– Iskreno, ne bih sad da to komentarišem. Fudbalski savez može da nastavi sa uspešnim radom, kao i do sada, ali očekujem da će Džajić doprineti da stvari budu još bolje. Verovatno će se podići kvalitet fudbala, nivo regularnosti i sve drugo što se podrazumeva kada je sport u pitanju – rekao je za Danas član Izborne skupštine FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari