Glasovi za predsednika FSS su izgleda već javno izbrojani: Džajić predsednik 20 dana pre izbora 1Foto: Peđa Milosavljević / STARSPORT

Dan nakon što je Fudbalski savez Zapadne Srbije zvanično predložio Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, isto to je uradila i fudbalska organizacija Istočne Srbije, dakle, ponovo predložila ili kandidovala, a neki precizni sat morao bi da utvrdi koliko kasnije je FS Vojvodine dao podršku istom predlogu.

Do utorka se samo FS Beograda od regionalnih saveza nije „izjasnio“, ali to je potpuno irelevantno, kao i „izjašnjavanje“ sudijske i trenerske organizacije, bivših reprezentativaca, ženskog fudbala i futsala… Dragan Džajić je predsednik FSS, 20 dana pre roka.

On posle svega ovog „zvaničnog“ trenutno ima podršku 47 od 85 delegata Skupštine FSS, jasno je da su mu za pobedu dovoljna 43, bez obzira na presedan što Tomislav Karadžić ima neki „specialis“ mandat bez prva odlučivanja.

Mašinerija je uključena i za manje od 24 sata rešila dileme, u trenutku kad se niko drugi još nije kandidovao za tu funkciju, ali baš zato.

„Uprkos pričama koje kruže želim da istaknem da nisam odustao od trke za predsednika FSS i da imam potpise pet delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Oni su me podržali još pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora. Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam“, rekao je Nemanja Vidić za „Sport Klub“.

Čovek čija je najava kandidature napravila uzbunu i na Andrićevom vencu, a o Tearzijama i Staroj Pazovi da ne govorimo.

U ime Zapadne Srbije kandidaturu Dragana Džajića, zvanično su podržali Nebojša Živanović, predsednik FS Regiona, Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923, Rasim Ljajić (Novi Pazar), Dejan Dimitrijević, prvi čovek sudijske organizacije, Vladimir Đorđević (Mladost Lučani), Josip Ristanović (Zlatiborac), Dragojlo Lazić (Mačva), Petar Lazović (Javor Matis), Jovica Vasilić (FAP), Predrag Stojanović (trenerska organizacija), Vlastimir Lukić (Loznica), Igor Konatar (Radnički 1923), Goran Lazić (futsal)… Podršku su potpisali i „sportski radnici“: Toplica Vukić, Vesna Đorđević, Ljubiša Vujović, Zvezdan Vrbanović, Milorad Stevanović, Radovan Terzić i Dragoslav Josipović.

Na Istoku počasnog predsednika Crvene zvezde potpisima su podržali Vladan Gašić (Trajal, sin Bratislava Gašića), Zoran Ignjatović, predsednik FS RiS, Ivan Nikolić, prvi „disciplinac“ Srbije, Dejan Branković, predsednik Organizacije trenera, Miloš Mitrović, član Odbora za hitna pitanja, Stefan Babović (Napredak), dr Vladan Miladinović Koska (futsal), i „sportski radnici“ Marko Mihajlović, Novak Popović, Dragan Milentijević, Nenad Stanković i Nebojša Milićević.

Oz Fudbalskog saveza Vojvodine naznačeno je samo da je odluku doneo Odbor za hitna pitanja „na proširnoj sednici koja je održana elektronskim putem gde su učestvovali i članovi Izvršnog odbora FSV i delegati u Skupštini FSS. Nije objašnjeno čemu „hitna pitanja“, kad je Skupština FSS zakazana pre desetak dana, a rok za podnošenje kandidatura je 27. februar.

Nova farsa u Savezu kaljavih livada i prljavih poslova je na brzaka izrežirana, o scenariju se i nije mnogo vodilo računa, još manje o više nego kompromitovanim glumcima.

Dragan Džajić je za 24 sata izabran za novog predsednika FSS, na mesto koje je upražnjeno tačno dve godine od kad je Slaviša Kokeza, koji je u srpski fudbal stigao ni od gde, nakon ozbiljne tarapane u njegovoj stranci i krimi aferama podneo ostavku i otišao taman tamo odakle je na čelo FSS i došao.

Dve godine nije bilo „hitnih pitanja“, FSS-u nije bio neophodan predsednik, nekako je „kupljen“ i Čeferin u novembru jer i ovi naši fudbalski klošari više trebaju Čeferinu nego on njima, Bjeković je „shvatio“ da se povuče, Piksi je shvatio i tad progutao, ovom prvom je odavno svejedno, ovaj drugi teško da će i ovu lakrdiju istrpeti na mestu selektora.

Zoran Mirković, bivši reprezentativac, igrač, trener i funkcioner Partizana, i po ovom pitanju nije ostao nem, i sublimirano je za Žurnal izgovorio deo suštine svega što se u srpskom fudbalu dešava odavno, ali i dan danas.

„Stekao sam stekao utisak da se dižu kuka i motika samo da ne bi Vidić bio. Kad čujem takve stvari, moram da pitam: Hajde da čujemo zbog čega Nemanja Vidić ne bi bio? Je l’ čovek čestit? Je l ima karakter, fascinantno ime i prezime?! Ima 83 delegata, izvoli i biraj. Mislim da je narod već izabrao, ali nije u mogućnosti da glasa u Skuštini“, rekao je Mirković.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta u Staroj Pazaovi, sa početkom u 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari