Kao u vojsci i po direktivi: Zapad je kandidovao Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a malo kasnije, Istok se pridružio ideji „granskih kolega“.

Kada se u jednom tabloidu pojavila vest da je Dragan Džajić postao delegat u Skupštini Fudbaskog saveza Srbije, bilo je više nego jasno da je vladajuća garnitura u srpskom fudbalu pronašla čoveka koji će stati na crtu Nemanji Vidiću.

Nije bilo ni važno što su obojica iz iste kuće (čitaj, Crvene zvezde), ni što su dugo sarađivali dok je Vidić kročio put u mlađim kategorijama crveno-belih, a nešto kasnije u prvom timu srpskog velikana.

Džajić je u to vreme bio neprikosnoveni funkcioner u Ljutice Bogdana i neko ko je godinama biranim rečima pričao o liku i delu Nemanje Vidića.

Jednostavno, jasni interesi, protkanim milionskim benefitima u evropskoj valuti, imaju snagu poništenja svega ljudskog, prijateljskog i logičnog.

Džajić je podržan, možda i gurnut ispred mase koja godinama vlada srpskim fudbalom, da se „potuče“ sa svojim fudbalskim „čedom“.

Čak ni to što je u poznim godinama (rođen 30. maja 1946) i što u Zvezdi ima status nedodirljivog i večito prvog među jednakima, nije bilo dovoljno da se Džajić zahvali na ideji i ustupi mesto mlađem i sigurno funkcionerski perspektivnijem.

Pristao je da ga Fudbaski savez regiona Zapad kandiduje za predsednika FSS-a, a kada je direktiva fino usvojena, onda je, potpuno logično, danas poslušno postupio i Istok.

– Fudbalski savez Regiona istočne Srbije zvanično podnosi kandidaturu Dragana Džajića za predsednika FS Srbije, u mandatnom periodu 2022 – 2026. godine, za Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije, koja će biti održana 14. marta 2023. godine – navedeno je prilikom odluke Izvršnog odbora pomenutog regiona.

Fudbalski savez regiona Istok je istovremeno dostavio i potpise 12 delegata. Među njima su Vladan Gašić, prvi čovek modernog Trajala i Istočnog regiona, Zoran Ignjatović, predsednik FS RiS, Ivan Nikolić, prvi „disciplinac“ Srbije, Dejan Branković, predsednik Organizacije trenere FS RiS, Miloš Mitrović, član Odbora za hitna pitanja, Stefan Babović, delegat Napretka, dr Vladan Miladinović Koska, predstavnik futsala, Marko Mihajlović, Novak Popović, Dragan Milentijević, Nenad Stanković i Nebojša Milićević, iz grupe sportskih radnika.

Izborna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta u Staroj Pazaovi, sa početkom u 14 sati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari