FSS - posle Crvene zvezde, hibridne terene dobijaju i Partizan, Vojvodina, Napredak.... 1foto Peđa Milosavljević / STARSPORT

UEFA spremna na saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije kako bi tereni širom naše države bili neuporedivo bolji.

Jasno je i laicima da su fudbalski tereni širom Srbije jedni od najlošijih na Starom kontinentu, naročito ako pričamo o elitnom rangu.

Osim Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine i TSC-a tereni sivh ostalih klubova ispod su svakog nivoa.

Situacija bi uskoro mogla da se promeni s obzirom na to da je UEFA sppremna da u saradnju sa Fudbalskim savezom Srbije postavi hibridnu travu ne samo na stadionu „Rajko Mitić“ kako je prvobitno saopšteno, već i na fudbalskim objektima Partizana, Vojvodine, Spartaka, Napretka…

Prvi teren dobiće Crvena zvezda i ta investicija će prema rečima potpredsednika FSS, Branislava Nedimovića koštati više od 500.000 evra.

Prema izjavama potpredesdnika FSS-a, u pitanju je 15 terena koji će dobiti hibridnu podlogu.

– Reč je o velikoj investiciji i biće novca da se mnogo toga uradi. Prioritet je Marakana zbog Lige šampiona, a nakon nje bi trebalo da se rade tereni Spartaka iz Subotice, Radničkog iz Niša, Napretka iz Kruševca i novosadske Vojvodine. TSC već ima takav teren, pa će dobiti podlogu za još jedan teren u akademiji. U planu je i menjanje terena na Partizanovom stadionu. Dobiće i Čukarički nakon rekonstrukcije stadiona – otkrio je Nedimović u razgovoru za Informer.

Teren sa hibridnom podlogom trenutno od superligaša ima samo TSC Arena, kao i novoizgrađeni stadionu u Loznici, Leskovcu i Zaječaru, s tim da trava tamo tek treba da se primi.

O detaljima ovih ulaganja prvi čovek FSS, Dragan Džajić i generalni sekretar, Jovan Šurbatović sutra će u Nionu razgovarati sa predsednikom Uefe, Aleksanderom Čeferinom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari